aktuális híreink

Győzelemmel kezdtük a szezont

Bp. Honvéd - Siófok 5-0

2014-01-22 15:58:11

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd – FGSZ Siófok 5-0 (2-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, 200 néző, Vezette: Gyarmati II Tibor (Székely Á., Vigh-Tarsonyi G.)

Gól: Prosser, (2), Daru (2), Daud.

 

BHFC:

1. félidő: Czuczi – Botka, Lovric, Ionescu, Alcibiade – Csábi, Hidi, Mancini – Job, Bonazzoli, Prosser.

2. félidő: Kemenes – Sundas, Kovács J., Bobál D., Polyák – Diarra, Nagy G., Vécsei, Kapacina – Daud, Daru.

 

Siófok: Tajti – Pécseli, Tímár, Fehér Zs., Novák – Fülöp. Peszmeg, Ivancsics, Nagy D. – Pál, Sitku.

Edző: Horváth Károly

Csere: Balogh T., Kiss Zs., major, Gubicza, Gárdos, Horváth B., Futó, Bogáti.

Csapatunk január 13-án kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre, és ma már lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A tavaly még NBI-es Siófok gárdája látogatott Kispestre. Horváth Károly csapatában több ismerőst is köszönthettek a szurkolók. Ivancsics Gellért, Futó Zsombor és Novák Alex pár hónappal ezelőtt még piros-feketében futballozott, a pályaedző pedig az a Vass László volt, aki korábban edzőként dolgozott Kispesten. A szurkolók legnagyobb érdeklődéssel Bonazzolit várták, az olasz légiós az első félidőben lépett pályára. Marco Rossi igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, így félidőnként két külön csapatunk lépett pályára.

A kezdőcsapatban egy abszolút újonc, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett Ionescu Andrei-Lucian is helyet kapott. Vernes, Godoy kisebb sérüléssel bajlódik, King a bokáját, Holender a térdét fájlalja. Bobál Gergely felépülőben van, de még meccset nem játszhat. Zivanovic a felkészülés kezdete óta együtt dolgozik a többiekkel, teljes értékű munkát végez, de meccsterhelést még nem kaphat.  

Az első taps a 11. percben csattant fel, amikor Prosser szólózott az alapvonal mentén. Ekkor még nem láthattunk gólt, de 7 perc múlva már meg volt a szezon első gólja. Hidi 25 méterre a siófoki kaputól végezhetett el szabadrúgást. Patrik jól helyezett bombája védhetetlennek tűnt, de a kapus valahogy bele tudott ütni a labdába, ami a jól helyezkedő Prosser elő került, a fiatal csatár pedig nem hibázott.1-0. A 200 főnyi közönség (a rendőrség csak ennyit engedélyezett) nagy tapssal jutalmazta az első gólunkat. Prosser a félidő végén egy szépségdíjas góllal kettőre növelte a góljaink számát, egy szép csel után 16 méterről, jobbról lőtt a hosszúba. 2-0.

A szünetben Marco Rossi sort cserélt. Az „új” csapatban is akadt egy duplázó, mégpedig szintén egy fiatal játékos, Daru Bence. Daru előbb Polyák beadását fejelte a kapuba, majd a félidő hajrájában közelről vette be a siófoki hálót. A két Daru-gól között Kemenes adott egy gólpasszt. A csapatkapitány kirágása gólhelyzetbe találta Daudot, aki a kapujából kifutó vendégkapus felett átfejelte a labdát, ami akadálytalanul gurult a hálóba. 5-0.     

Legközelebb szombaton lép pályára a Honvéd, 14 órai kezdettel a Szolnok csapatát fogadjuk a Bozsik Stadionban.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!