aktuális híreink

Daru: gólpassz

Bp. Honvéd – Lombard Pápa 1-1

2014-02-01 16:29:46

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd – Lombard Pápa FC 1-1 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, 150 néző, Vezette: Berke Balázs (Vida Gábor, Kovács II Gábor).

Gól: Prosser, illetve Jagodics.

 

BHFC: Kemenes (Czuczi 46’) – Botka, Lovric (Kovács 46’), Navarro, Alcibiade (Polyák 54’) – Csábi (Zivanovic 64’), Hidi (Gazdag 46’), Lőrinczy (Koszta 58’) – Prosser (Kozma 64’), Daru, Job (Kapacina 46’).

Vezetőedző: Marco Rossi.

 

Pápa: Szűcs – Tóth G., Nagy T., Présinger, Zome – Király, Csizmadia, Tajthy, Németh M. – Radics, Struhar.

Vezetőedző: Tóth Bálint.

Cserék: Horváth G., Nagy S., Jagodics, Dóczi, Rodenbücher, Venczel.

 

A kezdőcsapatban helyet kapott a panamai Navarro. Hosszú idő után, sérüléséből felépülve Boris Zivanovic is pályára lépett a második félidőben. Marco Rossi ismét kipróbált egy fiatal akadémistát, ezúttal a 18 éves Gazdag Daninak adott lehetőséget. Néhány szó a hiányzókról: Vécsei Bálint a válogatottal Törökországban tartózkodik. Sérülés miatt nem játszhatott Ikenne-King, Bonazzoli, Bobál Gergő, Vernes, Daud, Godoy, Holender, Mancini, Ignjatovic, Diarra és Nagy Gergő.

A meccs előtt a nézőtéren az volt a téma, vajon Daru Bence szerez-e gólt a Pápa ellen? Nos ezúttal gólt nem rúgott, de gólpasszt adot. A 11. percben Job jó labdával szöktette Darut, aki kicsit kisodródva, balról belőtte a bőrgolyót, az érkező Prosser pedig a hálóba lőtt. 1-0. A gól után is a mieink uralták a játékot, a vendégek csak néha látogattak el Kemenes kapuja elé. Az egyik ilyen ritka pillanat alkalmával csapatkapitányunk éberségét próbálták tesztelni a pápaiak, Kemenes azonban bravúrral tolt szögletre a próbálkozást. A félidő utolsó percében a vendégek rutinos kapusa is bemutathatta, hogy mit tud. Szűcs Lajos előbb Hidi Patrik bombáját ütötte ki, majd az érkező Daru lövését tornázta ki a léc alól.

A szünetben Marco Rossi három helyen cserélt. Lovric helyett Kovács, Hidi helyett Gazdag, Job helyett Kapacina állt be. A második félidőben hasonló volt a játék képe, mint az elsőben. A mieink támadtak, a vendégek védekeztek. Bajnoki iramban folyt a játék, a mieink formás támadásokat vezettek. A vendégek csere kapusa Horváth repkedett a levegőben. A 69. percben láthattuk a második félidő egyetlen vendég próbálkozását, ami végül góllal végződött. A pápaiak szabadrúgáshoz jutottak 18 méterrel a kapunktól. A lövést ugyan hárítottuk, de a kipattanó mégis utat talált Czuczi kapujába. Fiatal csapatunk továbbra is sokat kezdeményezett, volt egy veszélyes Daru fejes, nem sokkal rá egy Zivanovic lövés, mindkét esetben néhány centi hiányzott ahhoz, hogy az eredményjelzőn változzon az állás. Végül gólt már nem sikerült szereznünk, de a látottak mégis elnyerték a nézők tetszését. Örömteli volt, hogy Gazdag személyében egy újabb fiatal, ügyes játékost láthattunk. Dani megilletődöttség nélkül játszott, úgy tűnt a fogalom jelentését sem ismeri.

Legközelebb szerdán játszik újra a csapat. A román FCM Bacau látogat a Bozsik Stadionba. A mérkőzés 14 órakor kezdődik.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!