aktuális híreink

Két kapufa, egy gól

Bp. Honvéd – FC Nitra 1-0

2014-02-08 15:51:09

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd – FC Nitra 1-0 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Kovács II Gábor).

Gól: Daud.

 

BHFC: Kemenes (Czuczi 55’) – Lovric (Botka 54’), Ignjatovic (Alcibiade 46’), Navarro, Baráth (Kovács J. 61’) – Zivanovic (Lőrinczy 55’), Hidi (Nagy G. 46’), Diarra – Daud (Kozma 61’), Daru (Kapacina 55’), Prosser.
 

A szlovák Corgon Liga 11. helyén tanyázó FC Nitra látogatott ma a Bozsik Stadionba. Kezdőcsapatunk összeállítása csaknem megegyezett a szerdai, Bacau elleni tizeneggyel, mindössze egy poszton volt változás. Lőrinczy Attila helyett Diarra került a csapatba. Vécsei még a válogatottal Törökországban tartózkodik. A Bacau ellen kiállított Thomas Job 3 meccses eltiltást kapott, ezért nem léphetett pályára. Alcibiade büntetése viszont lejárt (korábbi kiállítása miatt nem játszhatott a románok ellen), az olasz védő a kispadon foglalt helyet.

Borús idő fogadta a kivonuló csapatokat. Szokatlanul nagy iramban kezdődött a mérkőzés és kis híján már az 5. percben vezetést szereztünk. Prosser a baloldalon lépett be a büntetőterületre, jól eltalált lövése a kapufáról vágódott a mezőnybe. Szép megoldás volt. A fiatal játékos néhány perc múlva ismét helyzetbe került, a lövése is szép volt, azonban néhány centi hiányzott a gólhoz. A gól elmaradt, a közönség viszont tapssal jutalmazta az akciót. A 27. percben Spalek harcolt ki magának egy sárga lapot. A 38. perc hozta a mérkőzés egyetlen gólját. Hidi fejjel tette Daud elé a labdát, a szomáliai csatár szép mozdulattal, 13 méterről átemelte a kimozduló kapus felett a labdát, 1-0. Szép akció, szép gól!

Marco Rossi a szünetben két helyen változtatott. Nagy Gergő és Alcibiade állt be Hidi és Ignjatovic helyett. A második félidőben több nagy helyzetünk is akadt. Kapacina szögletét Baráth belsőzte a kapufára, majd egy perc múlva Prosser lövését védte bravúrral a szlovák kapus. A meccs végén a vendégeknek is volt egy veszélyes helyzetük, Czuczi azonban kapu fölé tornázta a próbálkozást.   

Marco Rossi csapata a felkészülés 6. meccsét is veretlenül zárta. Négy győzelem (Siófok 5-0, Szolnok 1-0, Bacau 1-0, Nitra 1-0) és két döntetlen (SZTK 2-2, Pápa 1-1) a mérlegünk. Legközelebb február 12-én (szerda 14.00) a Kecskemét ellen játszunk a Bozsik Stadionban.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!