aktuális híreink

Otthonról haza

Kapacina Valér jó szívvel tért vissza a Honvédhoz

2014-02-21 14:13:00

Játékosunk fél év kisvárdai szereplés után örömmel vette fel újra a Honvéd mezét. A rövid kitérő után hosszútávra tervez a Honvédban, és pozitívan tekint a jövőbe.

Mettől meddig játszottál a Kisvárda csapatában?

Fél évet játszottam Kisvárdán, júniustól decemberig. A szerződésem egy évig szólt, de fél év után kértem, hogy bontsuk fel, mert kevés játéklehetőséget kaptam. Az elején még játszhattam, de a bajnokság kezdetével egyre kevesebbszer szerepelhettem a pályán. Csak a Magyar Kupa és a Liga Kupa meccseken kaptam lehetőséget, ahol úgy éreztem, hogy nem ment rosszul a játék.

Szóval nem érezted jól magadat?

Nem, sajnos egyáltalán nem.

A csapattal milyen volt a kapcsolatod?

A társasággal nagyon jól kijöttem, mivel már több játékost ismertem korábbról, és egy nagyon jó csapat közösségről van szó. Azt meg kell hagyni, hogy fantasztikus szurkolótábora van Kisvárdának. Többször elkísértek minket idegenbe is. Szerintem többre hívatott a csapat, mint ahogyan azt a mostani helyezésük mutatja. Egyéb okok miatt nem sikerült a maximumot kihozniuk.

Mi az a plusz, amit ott kaptál?

A plusz az annyi, hogy otthon tölthettem fél évet a barátaimmal és a szüleimmel, ami feltöltődés volt számomra. Öt év után hazamenni nagyon jó érzés volt. Szóval újult erővel kezdtem meg a felkészülést, amikor visszajöttem.

Milyen érzés most újra piros-feketében játszani?

Nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, hiszen itt voltam öt éven keresztül. Viszont mikor visszajöttem olyan érzés volt, mintha egy új helyre jöttem volna. Sok minden változott. Az első csapatnál is egyre több a fiatal, sok az olyan társ, akit már régóta ismerek, így könnyű volt egyből beilleszkedni.

Meddig tervezed, hogy a Honvédnál játszol? Ha lehetőséged adódna, merre nyitnál inkább?

Minél hosszabb ideig. Természetesen én is szeretnék majd nyugaton focizni. Először viszont itthon szeretnék teljesíteni és első sorban a Honvédnál.

Tavasszal milyen teljesítményt vársz a csapattól és magadtól?

A csapatról annyit, hogy ez egy fiatal együttes. A legidősebb játékosunk a Bonazzoli, aki egy rutinos játékos, tőle sokat tanulhatunk. Viszont több olyan játékosunk is van, akik sokat tudnak mutatni nekünk, például Hidi Patrik vagy Vécsei Bálint. A saját teljesítményemtől azt várom, hogy minél többet hozzak ki magamból és majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Igyekszem majd az első csapatnál egyre többet játszani, de ha az NBIII-ban kell játszanom, akkor ott szeretnék 100%-ot teljesíteni.

Szerinted a felkészülés alapján jobb lesz a tavasz, mint az ősz?

Szerintem mindenképp, mert a hét edző meccs is mutatja, hogy eddig még nem kaptunk ki, van tartásunk. Ezt igyekszünk majd átvinni a bajnoki mérkőzésekre is. Persze az teljesen más lesz, ott mindenki jobban odafigyel, és az ellenfél is jobban koncentrál. Ha kellő alázattal és megfelelő koncentrációval készülünk a meccsekre, akkor nem lehet probléma.

Valér nyilatkozata után kíváncsiak voltunk Marco Rossi véleményére is. Hogyan értékeli a fiatal játékos felkészülés alatt mutatott teljesítményét? Mennyire illeszthető a csapatba?

Marco Rossi, vezetőedző: - Valér egy értékes játékos. A felkészülés alatt jól teljesített, meg vagyok elégedve a munkájával. Olyan labdarúgó, aki hozzá tud tenni a csapat játékához.

 

T.D.B.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!