aktuális híreink

Vierchowod az új edző

A Budapest Honvéd FC a 2014/2015-ös idényre az 55 éves Pietro Vierchowod, olasz UEFA Pro Licenszes szakembert nevezte ki

2014-06-13 16:14:09

Mint játékos nagy futball múlttal, tapasztalattal rendelkezik és jelentős sikereket ért el. Negyvenötszörös olasz válogatott. Legnagyobb sikerként nemzeti tizenegyével megnyerte 1982-ban a világbajnokságot. 1990-ben az olasz válogatottal a Világbajnokságon harmadik lett.

Játékos pályafutása során 562 mérkőzésen lépett pályára olasz első osztályban és védőként 38 gólig jutott.  Játszott a Fiorentina, Roma, Sampdoria, Juventus, Milan és Piacenza csapatában. A Roma és a Sampdoria csapatával olasz bajnok lett, négy alkalommal olasz kupa győztes, és a Juventus csapatával Bajnokok Ligáját nyert.

Olaszországban és a futball világában a Cár néven emlegetik. Őt tartják a klasszikus olasz védőiskola utolsó igazi képviselőjének. Kőkemény belső védőként olyan nagy nevek életét nehezítette meg a pályán mint Platini, Van Basten, Ronaldo, Shevchenko és Maradona. Mentalitását Maradona egy neki mondott mondata jellemzi legjobban: „Igazuk volt, hogy HULK-nak hívnak (szerk. amerikai szuperhős a Marvel Comics Hulk-képregényei alapján), az egyetlen különbség hogy te nem vagy zöld színű…”

Korábban 2001 és 2006 között vezetőedzőként a Catania, Fiorentina és Triestina csapatánál dolgozott. 2006 és 2013 között Roberto Mancini szakmai stábjának tagjaként dolgozott az Internazionale, a Manchester City, és legutóbb a Galatasaray kluboknál. Most piros fekete színekben kell sikerre vinnie csapatát és átültetni, az évről évre fejlődő már első csapatunkban bizonyító akadémista játékosainkba, az Őt jellemző megalkuvást nem tűrő győzni akarást és a küzdőszellemet.


A vezetőedző segítője másodedzőként továbbra is Simon Miklós, aki már 2009 óta dolgozik klubunknál.

Fiatalon kezdett edzősködni, az akadémia majdnem minden korosztályával dolgozott. Előző idényben az első csapatnál segítette Marco Rossi munkáját és a tartalék csapattal NB3-ban harmadik helyezést ért el a főleg akadémistákat foglalkoztató nagyon fiatal társasággal. Az UEFA A licensszel rendelkező magyar szakember vezette az NB I-es csapatot csapatot az utolsó 4 mérkőzésünkön mely időszak a fiatalítás, a fiatal akadémisták éles helyzetben való kipróbálása volt. Személye garancia az akadémista játékosok gond nélküli integrálására az első keretbe, a felnőtt futballba.

Tagja lesz még az első csapat szakmai stábjának a 49 éves olasz szakember Dario Di Donato, aki az első csapat fizikai felkészítéséért lesz felelős. A szakember UEFA A licensszel rendelkezik. Játékosként a Bologna és a Chievo csapatában játszott.

 

Kapusedzőként továbbra is Tóth Iván készíti fel a felnőtt kerethez tartozó kapusainkat.

A volt Honvéd játékos aki 2005 óta tagja a Honvéd családnak, már két éve kapusedzőként dolgozik. Sikerrel végezte el az UEFA kapusedzői tanfolyamát. Az NB III-as csapatunk előző idényben elért sikerében fontos szerepe volt csakúgy, mint Kemenes Szabolcs 2012/13 szezonban odaítélt „Év kapusa” címében.

 

Mindkét magyar szakember, a tavalyi évhez hasonlóan, ebben az évben is az első csapat mellett az NB III-ban szereplő tartalék csapatunkat is trenírozzák biztosítva így az akadémia fiatal tehetségeinek első csapatba áramlását, teljesítményük folyamatos, napra kész monitorozását.

 

 

Fotó: tuttosport.com


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!