aktuális híreink

Újra Kispesten

Nyolc kölcsön játékosunk tért vissza

2014-06-27 10:26:44

Mint azt szurkolóink tudják, a tavalyi évtől kezdve a Honvéd második csapata az NB II helyett csak NB III-ban szerepelhet az MLSZ döntése miatt. A harmadosztály viszont csak bizonyos szintig alkalmas arra, hogy a fiatal tehetségeink rutint szerezzenek a felnőttek között. Éppen ezért döntött úgy a szakmai stáb tavaly nyáron, hogy több játékosunkat a második vonalban szereplő csapatoknak ad kölcsön, hogy folyamatosan, a harmadosztálynál magasabb színvonalon, állandó játéklehetőséghez jutva fejlődjenek.

Mivel az NB III és az NB I között még mindig nagy különbség és, hogy a szükséges lépcsőfok, ami a játékosaink folyamatos fejlődését szolgálja, ne maradjon ki, ezért keressük továbbra is az együttműködést az NB II-es csapatokkal. Célunk az, hogy az NB III-at már kinőtt, de az élvonalban még folyamatos, kiegyensúlyozott játékra talán még nem képes futballistáink inkább a másodosztályban bizonyíthassanak és fejlődjenek az NB III helyett, remélve azt, hogy a következő átigazolási időszakban követelni tudják a helyüket a Budapest Honvéd felnőtt keretében.

A 2014-2015-ös szezon kezdetén több olyan visszatérő játékosunk is van, aki az előző bajnokságban nagyszerűen teljesített a másodosztályban, így elképzelésünk beigazolódott. Megfelelő fejlődésükhöz azonban szükség volt arra is, hogy a befogadó kluboknál remek körülmények között, nagyszerű szakmai képzést kapjanak.

A Budapest Honvéd vezetői, edzői és játékosai éppen ezért külön szeretnék kifejezni hálájukat és köszönetüket azért, hogy tehetségeinket a legmegfelelőbb szinten foglalkoztatták azok a csapatok és edzőik, ahol és akiknél bizonyítási lehetőséget kaptak.

Pantovics Nikola a Békéscsaba 1912 Előre ZRT. játékosa volt az elmúlt szezonban. Negyven mérkőzésen játszott, ebből huszonhárom alkalommal volt kezdő, tizenhatszor csere és mindössze egyszer ült a kispadon kilencven percen keresztül. Összesen tizenkilenc gólt szerzett a lila-fehérek játékosaként. Nikola, a teljesítménye elismeréseként, az első csapat keretéhez tér vissza.

Fejes János a Gyirmót FC-nél futballozott egy évig, ahol korábbi edzőnk, Sisa Tibornak a kezei alatt dolgozott. A fiatalokkal köztudottan kiváló munkát végző edzőnek, külön köszönet jár a játékosunkkal elvégzett munkájáért, aki kiváló fizikai állapotban és mérkőzésrutinnal tért vissza. Fejes harmincnégy találkozón szerepelt, tizennyolcszor kezdőként, tízszer csereként, hat alkalommal pedig csak a kispadról szurkolhatott a többieknek, egy gólt szerzett. Ő is az NB I-es csapatunkkal kezdi meg a felkészülést.

Erdélyi László, volt edzőnk, Supka Attila által irányított Soproni Vasutas NB II-es csapatát erősítette az előző bajnokságban. A harmincnégy mérkőzésen egyszer sem nyomta csak a kispadot. Ellenben huszonnégyszer kezdőként, hét alkalommal pedig csereként szerepelhetett, négy góllal segítette a soproniakat.

Czár Richárd szintén a Soproni Vasutastól, és Supka Attila kezei alól csatlakozott hozzánk. Sérülés miatt sajnos keveset játszhatott, talpcsonttörést szenvedett, a rehabilitációt már a Honvédban végzi.

Vólent Roland fél évig a BFC Siófok, majd újabb fél szezonig a Balmazújváros játékosa volt. Harmincöt összecsapásból tizenegyszer kezdett, tizenhétszer becserélték, hét alkalommal nem lépett pályára, hatszor talált be a kapuba.

Karacs Péter a az év első felében Balmazújváros keretének volt tagja, majd a Debreceni VSC tartalék csapatához került, onnan tér vissza. Harmincöt meccsből tizenkilencszer volt kezdő, ötször csere, tizenegyszer padozott.

Varga Máté is visszatért a klubunkhoz, az Egernél és a Putnok Futball Klubnál töltött egy-egy fél év után.

Nagy Mihály Krisztián a Kozármisleny csapatában játszott a múlt idényben. Huszonhat megmérettetésen huszonkétszer kezdőként, négyszer pedig csereként bizonyíthatott. Hét alkalommal volt eredményes.

Tehetségeink további sorsáról  a szakmai stáb és a klubvezetés közösen dönt majd.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!