aktuális híreink

Youla megint betalált

Bp. Honvéd - Gyirmót 2-1

2014-07-12 13:56:13

Régi kedves ismerősünk, a Honvéddal Magyar Kupát nyert Sisa Tibor együttese, a Gyirmót FC látogatott Kispestre. Az eredeti elgondolást átrendezte az időjárás, így a tervekkel ellentétben nem a center, hanem az edzőpályán került sor a felkészülési mérkőzésre.

Nagy iramban kezdődött a találkozó. Az első helyzetet a vendégek dolgozták ki, de Kemenes bravúrral hárította a próbálkozást. Aztán fokozatosan átvettük a játék irányítását. Az előző szezont éppen Gyirmóton töltő Fejes percei következtek. Védőnket először Hajba Tamás rúgta fel kíméletlenül, a megérdemelt sárga lapot meg is kapta. Pár perc múlva szépen ment el a baloldalon lövése csak pár centivel kerülte el Somogyi kapuját. Újabb néhány perc elteltével pontos labdát adott Youla elé, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0. A félidő vége felé Vernes is betalált. Balról indulva a tizenhatos előtt vezette a labdát, majd lőtt, a labda a kapust érintve vágódott a léc alá, 2-0.

Szünetben négy helyen cserélt Pietro Vierchowod. Kemenes, Vernes, Job és Fejes helyett Szemerédi, Mancini, Ihrig-Farkas és Baráth állt be. A második félidő gyirmóti kapufával indult, sőt a vendégek egy szép támadás után, Beliczky révén szépítettek, 2-1. Vierchowod szokásához híven most is fokozatosan cserélte be a játékosokat. Godoyt Vécsei, Hidit Nagy Gergő váltotta, később King helyett Sundas, Youla helyett Prosser állt be. Több gól már nem esett, pedig voltak helyzetek. Vécsei lövését a gólvonalról vágták ki a vendégek, Baráth pedig 30 méterről lőtt egy zúgó kapufát. A mérkőzés után az olasz tréner a következőket mondta mérkőzésről: - Az első félidőben koncentráltan, jól játszottunk. A játék minden elemében azt nyújtották a fiúk, amit elvártam tőlük. A második félidőben már nem nyújtottunk olyan jó teljesítményt, de összességében a játékkal, és az eredménnyel is elégedett vagyok.

 

Bp. Honvéd – Gyirmót FC  2-1 (2-0)

Bozsik Stadion, 200 néző

Gól: Youla, Vernes, illetve Beliczky.

 

BHFC: Kemenes (Szemerédi) – King (Sundas), Ignjatovics, Alcibiade, Fejes (Baráth) – Hidi (Nagy G.), Godoy (Vécsei) – Daud, Vernes (Mancini), Job (Ihrig-Farkas) – Youla (Prosser).


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!