aktuális híreink

Lilában is Honvéd-szurkoló

Botka Endre Kecskemétre ment

2014-07-29 15:03:18

A Magyar Futball Akadémia egyik legtehetségesebb játékosa a Kecskeméti TE csapatához igazolt. Botka Endre a több játéklehetőség érdekében kezdeményezte a kölcsönadását. Korosztályos válogatott védőnk már is bemutatkozott új csapatában. Beszélgetésünk a Kecskeméti TE – Ferencváros bajnoki meccs után készült.

- Furcsa volt lila mezben látni, hogy szokod az új színt?

- Nem volt jó érzés ott hagyni a piros-feketét, de most az a lényeg, hogy játsszak. A Honvédnál számítottak rám, de nem lettem volna kezdő, szerintem húsz perceket kaptam volna. Én kezdeményeztem, hogy eljöhessek, mert itt Kecskeméten nagyobb volt az esély, hogy bekerülök a csapatba. Eleinte Pápa is szóba került nálam, de végül Kecskemét mellett döntöttem, három hete vagyok itt.

- Milyen szerződésed van Kecskeméten?

- Egy éves szerződést kötöttünk, de ha Honvéd vissza akar hozni, akkor télen visszahozhat.

- Játszottál a Fradi ellen. Sokáig partiban voltatok.

- Voltak hibák, de azt mondom, nem lesz rossz a csapatunk. A gólunk után például meg voltak fogva egy tíz percig, akkor megnyerhettük volna a meccset.

- Neked, hogy ment?

- Az elején meg voltam illetődve, valami volt velem, vonszoltam magam. Aztán a második félidőre már normálisan, felszabadultan tudtam játszani és támadójátékot is segítettem. Azt mondom, első meccsnek nem volt rossz.

- Láttad a Honvéd idénykezdését?

- Néztem természetesen. Reális volt a 3-0, bár az is igaz, hogy a Dunaújváros sokáig tíz emberrel játszott. Ahogy Youla levette a labdát, az világklasszis volt! Kevesen oldják így meg. Örültem, hogy játszottak a fiatalok. Sundas jobbhátvéd, most balhátvédet játszott. Fejes Janika beadása pedig óriási volt!

- Mostanában hideget-meleget mondanak az akadémiákra, nálunk mégis egymás után kerülnek elő a tehetségek. Mi a véleményed erről?

- Nagy perspektíva van az akadémiákban. Szerintem nagyon jól működnek, olyan edzéseket végzünk, amelyek felkészítenek minket az NBI-es szereplésre, és megtanítanak minket küzdeni.

- Hogy töltöd Kecskeméten a szabadidődet?

- Kivettem egy lakást, sokat vagyok itthon, meg persze azért van program a többiekkel is. De ha van egy szabadnapom, akkor hazautazom Pestre, ötszáz méterre lakom a Bozsiktól.

- Ha a közelben nőttél fel, gondolom Honvéd-szurkoló is vagy.

- Ez így van, Honvéd-szurkoló vagyok. A Honvédban kezdtem, már az Akadémia előtt is itt voltam.

 

tko


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!