aktuális híreink

III. Honvéd-Merkantil Kupa

Fiataljaink itthon tartották a trófeát

2014-08-05 11:44:02

Tegnap a helyosztókkal befejeződött a III.  Honvéd-Merkantil Bank Kupa, mely csaknem teljes kispesti sikerrel zárult. A kiadott díjak közül mindössze a gólkirályi cím került „idegen” kézbe. A mieink meggyőző játékkal nyerték a döntőt, még akkor is, ha végül 11-esek döntötték el a díszes kupa sorsát. A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat Gazdag Dani kapta, míg a legjobb kapus Stoian Relu lett.  

A harmadik alkalommal megrendezett utánpótlás torna ezúttal is nagy sikert aratott. A résztvevők között voltak visszatérők és voltak újoncok. A szerb Partizan, az angol West Bromwich Albion és a felcsúti PFLA a kezdetektől fogva a torna résztvevője volt. A kolozsvári Universitatea Cluj első alkalommal volt a vendégünk. Varga Károly, a Puskás Akadémia edzője a döntő után a következőket mondta: Köszönöm az akadémia nevében a meghívást, hiszen egy nagyon rangos tornán vehettünk részt.

Köszönettel tartozunk a kupa névadó szponzorának, a Merkantil Banknak, aki nélkül nem jött volna létre ez a nagyszerű rendezvény. A pénzintézet a kezdetektől fogva felkarolta az utánpótlás tornát.  

Interjúk a döntő után:

Mundi Viktor  (kupagyőztes csapatunk edzője): - Az első mérkőzést, a West Bromwich ellen nagyon jónak értékeltem, jó ritmusban tudtunk futballozni, az előny birtokában is azt játszottuk, amit olyankor kell. Véleményem szerint az volt a legjobb teljesítményünk. A kolozsváriak ellen, ugyanúgy meg volt az előnyünk, viszont utána  nem azt játszottuk, amit ezekben a szituációkban egy jó csapat csinál, ott már volt hiányérzetem. Sajnos játékban a mai mérkőzés sikeredett a leggyengébbre.

A játék természetesen függ az ellenféltől is. A Puskás Akadémia nagyon jó csapat, gratulálok nekik. Végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést és a százszázalékos gólhelyzetek alapján azt gondolom, hogy nyernünk kellett volna a rendes játékidőben.

- A lelátón az volt a vélemény, hogy a csapat jól játszott, csak a helyzetek nem mentek be.

- Örülök, hogyha a lelátóról így látták, de egy edző soha nem lehet elégedett és én sem vagyok az. Kiütköztek azok a hibák, amik a labdabirtoklásunkra vonatkoznak, illetve a labda kihozatalainkra. Belül nem tudtuk megbontani úgy az ellenfelet, amiből a gyors szélsőjátékosaink tudtak volna indulni. Mindent egybevetve, minden elismerésem a srácoké. Az összkép alapján nagyon jól teljesítettek, természetesen lehet mindig mindent jobban csinálni.

- Ez egy nagyszerű bemutatkozás, indulásként egy nemzetközi tornagyőzelem.

- Jó csapatok vettek részt a tornán, mind a három mérkőzésen oda kellett tennünk magunkat. Nagyon jó felkészülés volt a három hét múlva induló bajnoki rajtra. Reméljük, hogy addig ki tudjuk javítani azokat a hibákat, amik itt, főleg a mai mérkőzésen előjöttek és sikeresen tudjuk kezdeni majd az U21-es bajnokságot is.

Varga Károly (az ezüstérmes PFLA edzője): - Egyrészt most ebben a pillanatban egy kicsit keserű a szánk íze, hiszen azt gondolom, hogy az utolsó pillanatban, a „sírból” hoztuk vissza a döntőt. Azt éreztem, hogy a lélektani előny nálunk van, ráadásul az a Zima Ádám védett, akinek a csoportmérkőzések folyamán nem tudtak 11-esből gólt rúgni, de nem teszek szemrehányást a fiúknak. A büntetőpárbaj már igazából lutri. Megmondom őszintén jobban bánt, hogy a döntőbben már nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit a csoportmeccseken. Természetesen ebben közrejátszott az is, hogy egy nagyon jó Honvéddal találtuk szemben magunkat, nem tudtuk rájuk erőltetni az akaratunkat. Úgy érzem, hogy itt már egyik csapat sem merte igazán felvállalni a játékot. Sokkal inkább a küzdelem dominált, miközben játékban mindkét csapatban több van. Nem maradt más hátra minthogy, egy részről megköszönjem az akadémia nevében a meghívást, hiszen egy nagyon rangos tornán vehettünk részt, más részt azt gondolom nem kell ecsetelni, hogy én ide mindig jó szívvel jövök, vissza, sőt talán mondhatom, hogy a többség jó szívvel is lát, aminek természetesen nagyon örülök, hiszen az életem egy szép időszakát töltöttem itt. Természetesen gratulálok a hazai csapatnak, Mundi Viktor barátomnak a győzelemhez, és mondom még egyszer, nem érdemtelenül nyerték meg a tornát.

Gazdag Dániel (csapatunk kapitánya, "A Torna Legjobb Játékosa"): - Szerintem az első két meccsen jobban sikerült játszanunk, mint a döntőben, de szerencsére, a félidőben a hibákat meg tudtuk beszélni Viktor bácsival és ki tudtuk javítani. A második félidőben, helyzeteket tudtunk kialakítani, de sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. A végén ez megbosszulta magát, egy kontrából egyenlített az ellenfél. Szerencsére a 11-es párbajban sikerült javítani.

- A válogatottból jól ismert társak ellen játszottál. Hogy érezted magad a pályán? 

- Igen. Mindig szeretek a válogatott csapattársak ellen játszani, főleg egy ilyen rangos tornán, illetve az a tény, hogy  TV közvetítés is volt, feldobta a játékosokat.  

Spandler Csaba (a hétvégén a Puskás Akadémia NB1-es csapatában is bemutatkozott, a döntőben, a 81. percben lőtt PFLA egyenlítő találat szerzője): - Úgy gondolom, hogy megint egy rangos nemzetközi tornára lettünk meghívva, ahol nagyon erős csoportba kerültünk. A Partizán Belgrádot nagyon nívós mérkőzésen múltuk felül, bár nagyon meleg volt és a műfüvön játszottunk. Nagyon egyben volt a csapat és így sikerült megszereznünk a győzelmet. Ugyanígy a második meccsen is. A döntőben szerintem játékban a Honvéd felülmúlt minket, igaz voltak helyzeteink, de  úgy gondolom, hogy most  ki kell mondanom, megérdemelten nyert a Honvéd. 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!