aktuális híreink

Felkészülési mérkőzés

2015-01-21 15:54:07

Bp. Honvéd – Soroksár SC 2-1 (2-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, 200 néző, vezette: Böcskei Balázs.

Gól: Youla (2), illetve Lovrencsics B.

 

BHFC: Kemenes (Czuczi 46’) – Botka (Erdős 62’), Baráth (Bora 46’), Kosnic (Ignjatovics 46’), Morgan (Mensah 62’) – King (Holz 62’), Hidi (Gazdag 62’), Godoy (46’) – Holender (Lőrinczy 46’), Punosevac (Daru 46’), Youla (Vidovics 46’).

 

Elérkezett a felkészülési mérkőzések ideje. A csapata szerda-szombat ritmusban játssza majd a meccseit. Bemutatkozott a közönségnek a frissen igazolt szerb Bratislav Punosevac, valamint két próbajátékos, a francia Pierre Morgan és a német Kevin Holz. A kölcsönből visszatértek közül Botka az első, Czuczi, Mensah, Lőrinczy és Daru a második félidőben kapott játéklehetőséget.

Örvendetes, hogy Nagy Gergő és Gazdag Dani (Dani játszott is) teljesen felépült sérüléséből. Vécsei  Bálint mandulaműtéten esett át, két-három hét múlva kapcsolódhat be a munkába. Prosser a tegnapi edzésen kapott egy rúgást. Bobál Gergő, Bobál Dávid és Csábi Mihály az U20-as válogatottnál van. Marku Kristi az U21-es albán válogatottal Törökországban tartózkodik.  

A rendőrség 200 főben limitálta a nézők számát, amit a szurkolók maximálisan ki is használtak.  Az idő is kegyeibe fogadta a csapatokat bár a nap egy percre sem sütött ki, azért dideregni nem kellett a pálya szélén. A 20. percben Youla révén szereztünk vezetést. Hidi remekül lőtte be a szögletet, pontosan a guineai csatár fejére, aki a kapu jobb oldalába bólintott 1-0. A 34. percben újabb kispesti találatnak tapsolhatott a közönség. Morgen szögletét Kosnic fejelte kapura, egy védőben elakadt a labda, a szemfüles Youla 5 méterről a hálóba lőtte a labdát 2-0.

Szünetben 7 cserét hajtottunk végre. Továbbra is a Honvéd dominált, különösen Lőrinczy volt elemében. A 62. percben Csábi József 4 új játékost küldött a pályára. A 78. percben szépített a vendégcsapat. Egy távoli lövés a felsőlécet találta telibe, a visszapattanó labda a kaputól 8 méterre álló Lovrencsics fejére került, aki egyből a kapuba továbbította a labdát, 2-1.

A mérkőzés után Csábi Józseftől rövid értékelést kértünk.

- A meccs előtt is mondtam a játékosoknak, hogy az első mérkőzés megnyerése fontos, jót tesz a lelkeknek. Hatvan percig elégedett voltam a játékkal. Utána olyan összeállításban játszott a csapat, amiben eddig nem, és ez meg is látszott az együttes játékán. Punosevac szereplésével elégedett vagyok, jól illeszkedett a játékba. A másik két próbajátékos sorsáról hamarosan döntünk, az egyik teljesítménye bizakodásra ad okot – mondta a vezetőedző.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!