aktuális híreink

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd - Lombard Pápa 1-1

2015-01-31 13:56:38

Bp. Honvéd – Lombard Pápa 1-1 (1-1)

Bozsik Stadion, 100 néző, műfüves pálya, vezette: Szőcs Gergely (Ring György, Tóth II Vencel)

Gól: Prosser, illetve Stieber.

 

BHFC: Kemenes (Horváth A., 46’) – Botka (Csábi 26’), Ignjatovics (Kristi 70’), Bobál D., Czár (Vidovics 70’) – Hidi (Nagy G. 70’), Godoy (Gazdag 79’), Lőrinczy (Kone 46’) – King (Jesús 60’), Youla, Prosser.

 

A paksi kirándulás után újra hazai pályán játszott a csapat. Ezúttal is NBI-es gárda, a Lombard Pápa ellen lépett pályára Csábi József együttese. A vezetőedző hét játékosát volt kénytelen nélkülözni. Baráth, Punosevac és Ihrig-Farkas még nem épült fel teljesen. Vécsei műtét után lábadozik. Daru sípcsont, Kosnics talpcsontsérülést szenvedett Pakson. Reggel pedig újabb rossz hír fogadta a mestert, Holender belázasodott. A Sopronból visszatért Bobál Dávid a kezdőcsapatban kapott helyet. A padon két próbajátékos várta a bizonyítási lehetőséget. A 29 éves, venezuelai támadó középpályás, Jesús Meza legutóbb a görög Olympiakos Volos játékosa volt. A 24 éves, 189 cm magas togói csatár, Francis Kone, a portugál Sporting Olhanense csapatában játszott.

Az időjárással kapcsolatban nem lehetett panasza senkinek, hiszen napsütéses, tavaszi idő fogadta a mérkőzésre kilátogatókat. A 12. percben meglepetésre a pápaiak szereztek vezetést, Stieber 10 méterről lőtt a hálónkba, 0-1. Ez volt a vendégek első látogatása a kapunk előtt és hosszú ideig az utolsó is. Ezután az őszi pápai meccs forgatókönyvéhez hasonlóan sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sajnos egy kivételével ki is hagytuk azokat. A 35. percben Csábi Misu remek beadását Prosser balról a hosszú, alsó sarokba lőtte, 1-1. A két gól közti időben láthattunk Youlától egy felső kapufára fejelt labdát, egy nagy Godoy helyzetet, egy léc alól kitornázott Lőrinczy szabadrúgást, és több veszélyes, de kimaradt lehetőséget. A 26. percben egy kíméletlen belépő után Botka Endit le kellett cserélni. Reméljük a kitűnő védőjátékos nem szaporítja az így sok sérültünk számát.

A második félidő hasonlóan zajlott, mint az első. A meccs a pápai térfélen zajlott, helyzeteink továbbra is nekünk voltak. Vidovics a felsőlécet is megdöngette. Akár vezetést is szerezhettünk volna. Csábi egy szép csellel betört a büntetőterületre, de „felszedték az ütőjét”, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A végén még láthattunk egy parázs jelenetet, Youla, Prosser és  Jesús lövése is elakadt egy bevetődő védő testében.  

A mérkőzés után a csapat vezetőedzőjétől, Csábi Józseftől kértünk egy rövid értékelést: -  Biztatóbban, frissebben mozgott a csapat, mint szerdán Pakson. Négy-öt góllal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, ellenfelünk viszont százszázalékos helyzetkihasználást produkált. A ma pályára küldött próbajátékosok tegnap érkeztek, harminc perc játék után még nem tudtam a képességeikről teljes képet kapni, ezért feltehetően továbbra is velünk maradnak.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!