aktuális híreink

Honvéd-MFA: Döntetlen Telkiben

Budapest Honvéd-MFA - OFC Gabcikovo 1-1

2015-02-06 19:12:33

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd-MFA – OFC Russel Gabcikovo (Bős) 1-1 (0-1)

Telki, Globall Football Park, műfüves pálya

 

Budapest Honvéd-MFA: Czuczi (Irmai, 81’) – Erdős, Elez, Kristi (Miskei, 74’), Vidovic (Tóth Benjámin, 46’), Gazdag (Csábi, 58’), Czár, Szabados (Izazola, 64’), Jesus (Mensah, 46’), Lőrinczy (Koszta, 64’), Daru

Vezetőedző: Simon Miklós

 

Ma délután Telkiben játszottunk edzőmeccset az egy hétig ott edzőtáborozó OFC Gabcikovo csapata ellen. A bősiek a tavaszi szezon előtt a szlovák C divízió Nyugati csoportjának harmadik helyén állnak, de a magyar határ közelében ennél jóval merészebb álmokat szövögetnek. A vendégcsapat vezetői elmondták, hogy a teljesen felújított sportközpontjukban rendszeresen minimum 1500 néző előtt játsszák a mérkőzéseiket. Kár lenne tagadni, ezt a nézőszámot nálunk is sokan elfogadnák, és nem is feltétlenül csak a harmadosztályban…

A mérkőzésre a parádés feltételeket kínáló sportkomplexum műfüves pályáján került sor, a találkozót Csábi József és Szurgent Lajos is a helyszínen fagyoskodta végig.

Az első említést érdemlő megmozdulásra 12 percet kellett várni, ekkor Sedlak fejese csattant a felső lécen.

Öt perc múlva megszerezte a vezetést a bősi csapat. Balasik passzolt a tizenhatoson belülre, Oliver Janso pedig tulajdonképpen belebotlott a labdába, amely a meglepett Czuczi mellett a kapunk jobb oldalába került. 0-1!

A 26. percben Josip Elez lopakodott előre, és a horvát belső védő alig fejelt a jobb alsó sarok mellé.

Három perccel később Rengel kapus elhúzta Daru Bence lábát, a játékvezető viszont nagy meglepetésünkre kirúgást ítélt.

A 37. percben Jesus lopott labdát a szlovák kaputól 20 méterre, a középen érkező Darut találta meg, aki kettőt-hármat tolt a labdán, majd a tizenhatosról fél méterrel lőtt fölé.

A második félidőben sokáig azt hittük, hogy a hidegen és egy nagyon szerencsétlen szlovák bokasérülésen kívül semmi érdemleges nem történik majd, de a 81. percben Daru Bence mutatott be egy szép szólót a bal oldalon, 7 méteres lövését a vendégek kapusa azonban védeni tudta. A középre ütött labda viszont nem okozhatott megoldhatatlan feladatot David Izazola számára, aki végül a léc alá küldte a játékszert. 1-1!

Az első félidő feléig elsősorban a szlovákok irányítottak, ezután fokozatosan kiegyenlítettebbé vált a játék. Fordulás után pedig inkább már a mieink játszottak fölényben, így összességében igazságos eredmény született.

A következő edzőmeccsre szerdán 16 órától már újra a Bozsik Stadionban kerül sor, a pályán az RKSK csapata is ott lesz.

 

 

Virág Gyula


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!