aktuális híreink

Szokás szerint

Bp. Honvéd - FC Nitra 1-0

2015-02-14 15:57:34

2015.02.14. szombat 13.30, Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd – FC Nitra 1-0 (0-0)

Bozsik Stadion, füves edzőpálya, 200 néző, Vezette: Vad II István (Albert István, Berettyán Péter)

 

BHFC: Kemenes (Horváth) – King, Ignjatovics, Kosznics (Kristi), Vidovics (Projics) – Nagy G. (Erdős), Hidi (Lőrinczy), Godoy – Prosser, Izazola (Palacios), Holender (Jesús Mezo).

 

A fű2 névvel illetett füves edzőpályán került sor a mai felkészülési meccsre. Ellenfelünk az az FC Nitra volt, aki az utóbbi években rendszeresen ellátogatott a Bozsik Stadionba. Az eddigi meccseket mi nyertük, és ez a jó szokás most sem maradt el. Az időjárásra ezúttal sem lehetett panasza senkinek, hiszen gyönyörű napsütéses időjárás fogadta a mérkőzésre kilátogatókat. Csaknem egy csapatra való játékost volt kénytelen nélkülözni Marco Rossi, amikor kijelölte a pályára lépőket. A hiányzók névsora: Vécsei, Morgan, Botka, Youla, Baráth, Elez, Ontivero Punosevac és Kone. Botka, Youla, Baráth és Punosevac hétfőtől már a csapattal edz. Ontivero (combizom) és Koné (térdsérülés) azonban csak később csatlakozhat a többiekhez.

Ellenfelünknél feltűnt egy ismerős arc, Marek Kostolani, aki egykor Kispesten is futballozott. A mérkőzés első eseménye Godoy közeli fejese volt, ami fél méterrel szállt kapu fölé. A félidő derekán Izazolának volt egy jó kísérlete. Átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de egy visszafutó védő menteni tudott. Csapatunk mezőnyfölényben játszott, a vendégek ritkán jutottak el a kapunk elé. Kemenesnek nem akad védeni valója.

Szünetben egyet cserél Marco Rossi, Hidi helyett Lőrinczy Attila állt be. A második félidőben sem változott a forgatókönyv, a mieink támadtak, a vendégek csak néha tették tiszteletüket a kapunk előtt. Az 58. percben Kemenes óriási kirúgása hozta helyzetbe Prossert, aki egyedül roboghatott a szlovák kapu felé, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, aki buktatta a csatárt. A nitrai kapus sárga lapot kapott, a Honvéd pedig 11-est. A büntetőt Holender végezte el, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.

Holender később szerezhetett volna még egy gólt, de a hosszú sarokra lőtt labdája néhány centivel célt tévesztett. A félidő derekán Marco Rossi több játékost is pályára küldött, így bemutatkozhatott a felnőtt csapatban - jó teljesítményt nyújtva – az akadémián nevelkedett Erdős Gábor is. Az új szerzemények közül Jesús és a kolumbiai Palacios is pályára lépett, utóbbit ma láthatta először a közönség.

Jó iramú, kemény meccset láthattak a kilátogató nézők, amit akár főpróbának is nevezhetünk, hiszen a jövő hét szerdán már tétmérkőzést játszik a csapat. Diósgyőrben lépünk pályára Ligakupa-mérkőzésen.     

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!