aktuális híreink

Szurkolói ankét

Várjuk a szurkolók észrevételeit

2015-02-27 14:59:53

A Budapest Honvéd vezetősége tegnap tartotta meg az évadnyitó szurkolói ankétját, az érdeklődőkkel megtelt a klub sajtóterme. Az összejövetelen bemutatásra kerültek az új utánpótlás-központunk és az új Bozsik-stadion tervei is. Ám ezek még nem véglegesek, a jelenlévők iránymutatást kaptak klubunk elképzeléseiből. George F. Hemingway tulajdonos éppen ezért jelentette be, hogy a klubvezetés várja majd a szurkolók javaslatait, ötleteit is, ezeknek a formátumáról a hivatalos honlapon nyújtunk majd tájékoztatást a drukkereinknek. 

Az utánpótlás-központ a már többször említett területen lesz. Hét darab nagy füves pálya áll majd a fiatalok rendelkezésére, de az akadémisták mellett a serdülő játékosok is itt készülnek majd. A hétből négy pálya megfelelő villanyvilágítással lesz felszerelve, három viszont nem, mégpedig a környékbeli lakók miatt, akiket nem lehet kitenni a fényszennyezésnek. A pályák mellett megfelelő irodaépület és öltözők állnak majd a futballisták rendelkezésére, modern orvosi szobával.

Az új Bozsik-stadion az UEFA IV. kategóriájának megfelelő besorolású lesz. A jelenlegi stadion elbontásra kerül, az edzőpályák „átkerülnek” az utánpótlás-központba, azért, hogy az új létesítmény megfeleljen az UEFA előírásainak (megfelelő mennyiségű parkolóra, tudósítói állásokra is szükség van). A Bozsik-stadion el lesz forgatva, a befogadóképessége 8200 férőhelyesre van tervezve. Az elhelyezkedése észak-déli irányú lesz, a főlelátó a nyugati oldalon lesz, az MFA jelenlegi épülete – a tervek szerint – a helyén marad. A vendégszurkolók bejárata a Hofherr utca irányából lesz, a drukkerek aluljárón keresztül közelíthetik majd a szektoraikat, amelyekből nem tudnak más lelátórészekre átjutni. Az elképzelések szerint a jelenlegi játékoskijáró környékén drukkolhatnak majd a vendégcsapatok hívei. Ezek a szektorok bővíthetőek lesznek. 

Az Ady Endre úton közlekedő 42-es villamos meghosszabbításra kerül a Havanna lakótelep irányába. A temető felőli részen lesz söröző és étterem, de örömmel jelenthetjük, hogy a terveink szerint egy Honvéd Múzeum is helyet kap majd az új létesítményben. A stadiont zöld övezet határolja majd, ezt kerítés veszi majd körbe, amelyen keresztül majd a beléptetés történik. A tervek szerint a bontás októberben kezdődhet el, az építési munkálatok 14-16 hónapot vehetnek majd igénybe. A létesítményt gyorsan összeilleszthető, ám tartós elemekből húzzák majd fel. Arról egyelőre még nincs döntés, hogy az építkezések ideje alatt melyik másik stadionban játssza majd a csapat a hazai mérkőzéseit.

A szurkolói ankét további fejleményeit a Honvéd TV foglalja össze.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!