aktuális híreink

Honvéd-MFA : Jól ment az angol Telkiben

Budapest Honvéd-MFA - Stoke City U19 3-0

2015-07-15 09:55:07

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd-MFA  - Stoke City U19 3-0 (0-0)

Telki, Globall Football Park, II-es edzőpálya

 

Tegnap délután egy-két régi ismerőssel kiegészített NB III-as keretünk a parádés feltételeket biztosító telki edzőközpontban tett egy rövid látogatást. Ennek keretében megmérkőztünk a Stoke City fiataljaival, akik felett a második félidei teljesítményünknek köszönhetően végül magabiztos győzelmet arattunk.

Simon Miklós az első félidőben a Vajda Dániel – Bíró Tamás, Fehér Imre, Márton András, Varga Márkó, Kovács Dániel, Csemer Gyula, Herjeczki Kristóf, Soós Dávid, Tóth Barna, Lukács Dániel (Sergio Parris, 28’) összeállítású csapatot küldte ki a tökéletes gyepre. Erre a játékrészre leginkább az volt a jellemző, hogy a mieink néha meglehetősen kényelmesen és pontatlanul játszottak, az ellenfél pedig egyszerűen, de keményen. Egyetlen komolyabb helyzetet láthattunk: a 15. percben Lukács tört kapura, eközben nagyon lefutotta és még jól át is verte a védőjét, lövését azonban a rövid saroknál lábbal védte Thomas Dyche.

A szünetben Simon Miklós nagyobb koncentrációt és több akaratot kért a csapattól. A második félidőben pályára lépő Szemerédi Norbert – Bíró Tamás (Popa Dániel, 73’), Raul Palmes, Kocsis Gergő, Varga Márkó, Kovács Dániel (Lucian Ionescu, 57’), Csemer Gyula (Sallay Botond, 73’), Vólent Roland, Délczeg Gergely, Tóth Barna (Dan-Marius Constantinescu, 64’), Sergio Parris összetételű csapat tagjainak nagy része szépen szót is fogadott, ez pedig rövidesen már szerzett gólok formájában is megmutatkozott.

Az 53. percben Kovács Dániel tizenhatos környékéről megeresztett lövését az angol kapus és a felső kapufa még együttes erővel védeni tudta, egy perccel később azonban már indulhattak a középkezdéshez. Ekkor ugyanis Tóth Barna elé került a labda, aki még tolt is rajta egyet, majd 8 méterről a hosszú sarokba lőtt. 1-0!

Az 59. percben Tóth Barna két védő között varázsolta be a tizenhatos előterébe a labdát, amit Parris jól is vett át, de a büntetőterületen belülre érve hirtelen arra lett figyelmes, hogy már a hátán fekszik. A jogos tizenegyest Délczeg Gergely végezte el, aki megvárta, amíg a kapus elindul jobbra, aztán magabiztosan a kapu közepébe bombázott. 2-0!

A 70. percben Szemerédi kirúgása után Délczeg talán egyből átemelhette volna az angolok kapusát, mindenesetre ügyesen tartotta meg a labdát, aztán 10 méterről, középről szétlőtte a felső kapufát.

Két perccel később ismét Délczegé volt a főszerep: már Smith kapus mellett is elhúzta a labdát, majd az ötös bal sarkáról a kapu felé gurított, a középen érkező holland próbajátékos, Sergio Parris pedig a gólvonalról bombázott a kapu közepébe. 3-0!

A 83. percben csökkenthetett volna a hátrányán a Stoke City, de nem tette, miután Shephard jó cselek után nagy helyzetben a jobb oldali kapufát találta telibe.

A körülményekkel és a második félidei játék nagy részével elégedettek lehettünk, a mérkőzés mindenképpen hasznos és tanulságos volt a felkészülési időszak közepén. NB III-as keretünk legközelebb pénteken 17 óra 30 perckor a Bozsik Stadionban lesz megtekinthető, amikor az NB II-es Soroksár csapata vendégeskedik nálunk.

 

 

Virág Gyula

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!