aktuális híreink

Újabb győzelem

Budapest Honvéd - BFC Siófok 4-1 (2-0)

2016-01-23 14:27:32

A déli harangszóval egy időben  NB I-es keretünk tagjai immár a negyedik edzőmeccsen léptek pályára. Mai ellenfelünk a téli szünetet az NB II 12. helyén töltő BFC Siófok csapata volt.

Marco Rossi ezúttal a Kemenes Szabolcs (Nagy Sándor, 46’) – Baráth Botond (Ivan Lovric, 46’), Aleksandar Ignjatovic, Bobál Dávid (Fehér Imre, 60’), George Patrick Ikenne-King (Botka Endre, 46’) – Szilágyi Loránd (Kovács Dániel, 60’), Gazdag Dániel (Nagy Gergő, 46’), Hidi Patrik (Djordje Kamber, 46’), Dusan Vasiljevic (Souleymane Youla, 46’) – Filip Holender, Eppel Márton (Dan-Marius Constantinescu, 60’) összeállítású csapatnak adott játéklehetőséget, és az első negyedóra végére már két látványos találatunknak is tapsolhatott a hideg idő ellenére viszonylag szép számban kilátogató nézősereg.

Mindkét gól Dusan Vasiljevic nevéhez fűződik. A 13. percben Baráth Botond végzett el egy jobb oldali szögletet, a laposan középre lőtt labdát pedig szerb légiósunk 14 méterről, egyből bombázta a kapu jobb oldalába. 1-0!

Két perccel később kicsivel hátrébb, a tizenhatos vonalánál került Vasiljevic elé a labda, aki kapura fordult, majd a kissé kint álló Filipánics fölött a jobb felső sarokba varázsolt, szenzációs találat volt! 2-0!

A szünetben hat helyen is változtattunk, de a harmadik gól elkövetője az Ignjatovichoz hasonlóan az egész mérkőzést a pályán töltő Holender volt. Filip az 51. percben 20 méterről, szabadrúgásból lőtt elegánsan a siófoki kapu jobb felső sarkába. 3-0!

A vendégek a második játékrészben már többször is felbukkantak a kapunk előterében, ez a 77. percben eredményhez is vezetett. Ekkor egy figyelmetlenségünket kihasználva Berki István elé került a labda, aki 8 méterről, Nagy Sándor mellett a sorompó felőli kapu jobb alsó sarkába passzolt.

A csattanó azonban a miénk lett, méghozzá szó szerint. A 90. perc végén ugyanis Holender ismét 20 méterről végezhetett el szabadrúgást, ezúttal a bal oldalról, a jól eltalált labda pedig előbb a jobb oldali kapufán csattant, majd pedig Nagy Gergő elé került, akinek nem okozhatott problémát két lépésről az üres kapu közepébe lőni. 4-1!

Újabb magabiztos győzelmet arattunk tehát, és különösen az első félidőben a játék minőségére sem lehetett panaszunk. A felkészülés újabb állomásához majd szerdán délben érkezünk, amikor a III. Kerület csapata látogat hozzánk a műfűre. Természetesen ennek a találkozónak a megtekintetése is ingyenes lesz.

 

Virág Gyula

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!