aktuális híreink

Feltörekvő tehetségek 2.

Falusy Bálint

2017-03-16 11:35:39

A napokban 9 utánpótlás korú játékos kapott, vagy hosszabbított szerződést a Honvéddal. Az U19-es csapat védőjével, Falusy Bálinttal az aláírás után beszélgettünk.

Bálint mutatkozzál be néhány szóval a szurkolóinknak.

Falusy Bálintnak hívnak, 18 éves vagyok. Agárdon lakom, ott is kezdtem el focizni. Egy-két év múlva apukám elvitt Fehérvárra a Videotonhoz. Kilenc évet töltöttem a Vidinél, majd 2014 nyarán kerültem a Honvédhoz. Belső védőt, néha jobbhátvédet játszom.

Már gyerekkorodban a foci volt a kedvenc sportágad?

Eleinte nem a foci irányába indultam el, hanem autóversenyző szerettem volna lenni. Szüleim hatására fordultam a labdarúgás felé. Idővel aztán beleszerettem a fociba.

A sport szeretete a családtól származik?

Igen, többen is sportoltak a családban. Apa és anya kézilabdázott, sőt apám futballozott is. Távolabbi rokonaim közül még Sallói Istvánnal is büszkélkedhetek, aki a Honvédban is futballozott régebben.

Kinek a hatására kerültél a Honvédhoz?

Az unokatestvérem és a keresztapám nagyon nagy Honvéd drukker. Keresztapám fehérvári, az unokatestvérem biatorbágyi, de amikor tehetik, kijárnak a meccsekre. Egyszer egy Vidi – Honvéd meccs volt Fehérváron, ahol labdaszedő voltam. A vendégszektorhoz átmentem az unokatestvéremhez, ő és a barátai vetették fel, hogy a Honvédnál futballozzak, onnantól kezdve kezdett érdekelni a Honvéd, azóta van kötödésem. 

Melyik volt az a pillanat, amikor azt mondtad, hogy a Honvédhoz akarok igazolni?

Az egyik Puskás-Suzuki Kupa nagyon megfogott. A döntőben a Honvéd 7-0-ra megverte a Felcsútot, akkor határoztam el, hogy mindenféleképpen ide akarok jönni. Az évek során bebizonyosodott, hogy jól döntöttem.

2014-ben kerültél a Magyar Futball Akadémiára. Hogyan sikerült az életformaváltás?

Nagyon nagy változás volt az előző életemhez képest, de volt bennem egy nagy bizonyítási vágy, hogy megmutassam, hogy mire vagyok képes. Nagyon izgalmasnak ígérkezett az egész. Annak hogy itt bent élünk van egy hangulata, úgy működünk, mint egy család, ismerjük egymás gondolatai, mozdulatait. Az akadémia eredményessége is nagyon megfogott engem.

Azt mondtad az eredményesség is vonzott az akadémiára. Milyen sikereket értél el kispestiként?

Két Puskás-Suzuki kupa (2015, 2016) siker, bajnoki címek (U15, U16), és több ezüst- és bronzérem. A mérkőzéseken is érzékelem, hogy a legjobb helyen vagyok. 

Van példaképed a felnőtt csapatból?

Figyelemmel kisérem az első csapat meccseit. Botka Endire úgy tekintettem, mint követendő példára. Az akadémiát végig járta, aztán elkerült kölcsönbe, majd visszakerült Kispestre, letette a névjegyét. 16 évig volt a klub játékosa.

Hogy érzed, mikor kerül az első csapat elérhető közelségbe számodra?

Egy éven belül szeretnék a csapattal edzeni, de tudom, hogy még vannak hibáim, és fejlődnöm kell.

 

Falusy Bálint edzőjét, Simon Miklóst megkértük, hogy adjon egy rövid jellemzést a védőről: - Bálint kiváló belső védő, igazi egyéniség mind a pályán, mind a pályán kívül. Példakép lehet sokak számára. Nagyon fegyelmezett és határozott játékos. Jól fejel, agresszív és a labdakihozatalokban is sokat segít a csapatnak.

 

Névjegy

Név:                              Falusy Bálint

Született:                     1999.01.01., Székesfehérvár

Posztja:                        belső védő, jobbhátvédet

Magassága:                 183 cm

Súlya:                          78 kg

Honvédhoz igazolt:        2014

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!