aktuális híreink

U16, U17: Felkészülési mérkőzések

Kettős siker Kecskeméten

2017-03-16 13:45:23

Az U17-es válogatott jövő heti Eb-selejtezői miatt, a korosztályos bajnokságokban (U16, U17-ben) bajnoki szünet van. Ezt kihasználva két korosztályos csapatunk Kecskemétre látogatott, felkészülési mérkőzést játszani a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia csapataival. Hogy komolyan kell venni a találkozót, azt a taktikai értekezleten Somogyi Krisztián, csapatunk edzője is kiemelte. Ezt Török László, KLA akadémia szakmai igazgatója is megerősítette, mivel hogy mindkét kecskeméti együttes jelenleg vezeti a II. osztály tabelláját, ami ha így maradna a szezon végén, az egyben azt is jelentené, hogy a következő idényben - az U17-esek jóvoltából - mind három korosztály az Elit- bajnokságban folytathatná a játékot.

U-16

Somogyi Krisztián a mérkőzés folyamán elsősorban azoknak adott több játék lehetőséget, akik a bajnokság folyamán kevesebbszer léptek pályára. A mérkőzés folyamán nem volt kérdés hogy nyerünk - mert az első játékrészben például Kemenes Botinak csak a hazaadásokat kellett tovább passzolnia -, de időnként a távoli lövések helyett, a tizenhatos közelében túljátszottuk a támadásokat. Erről a szünetben is szó volt és edzőnk bátorította a játékosokat, hogy merjenek vállalkozni. Ekkor már 1-0-ra vezettünk Szabó Dominik góljával. A második félidőben volt néhány veszélyesnek tűnő jobboldali támadása a hazaiaknak, de gólt nem sikerült szerezniük. Ebben a 45 percben, a csereként pályára lépő Komiszár Kristóf két és Juhász Zsombi 11-es góljával, megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Mercedes-Kecskeméti LA - Bp. Honvéd-MFA 0-4 (0-1)

Kecskemét, Széktói Stadion, műfüves pálya, vezette: Andrássy Balázs

Gól: Szabó Dominik (4'), Komiszár Kristóf (61'), Juhász Zsombor (65'), Komiszár Kristóf (88').

 

Bp. Honvéd-MFA: Kemenes - Constantino,  Zubán,  Juhász Zs,  Aszalós - Zvara - Májer P.  Kórodi,  Mucsányi - Szabó D., Fogarassy

Edző: Somogyi Krisztián

Játszottak még: Dúzs (kapus), Csörgő, Nagy B., Vizi, Komiszár, Tóth K.

 

U-17

Farkas Tibor, a csapat edzője is kihasználta a lehetőséget, azoknak adott elsősorban játéklehetőséget, akik a bajnokságban az elmúlt héten kevés időt töltöttek a pályán illetve sérülésből tértek vissza. Azt mindenféleképpen meg kell említenünk, hogy délelőtt folyamán a fiúk kemény edzésen vettek részt és ez látszódott is - elsősorban az első félidőben - a 90 perc folyamán. Sajnos két sérültje is volt a csapatnak, Cipf Dominik és Király Olivér nem is léphetett pályára. Kezdés után, szép folyamatosan vettük fel a játék ritmusát, de sajnos a füves pálya talaja sem volt tökéletes, így elég nehéz volt kombinatív játékkal támadásokat felépíteni. A második félidőre sikerült átvennünk a játék irányítását, több helyzetet is kidolgoztunk, majd egy szép támadás végén megszereztük a vezetést. A 75. percben, Kecskeméti Peti a középpályán egy labdaátvétel után, a mélységbe beinduló Horváth Ricsihez passzolt, aki azt lendületből maga elé tette és a kimozduló kapus lába között lőtt a hálóba. A mérkőzés hátralévő részében is uraltuk a játékot, de több gól már nem esett.

 

Mercedes-Kecskeméti LA - Bp. Honvéd-MFA  0-1  (0-0)

Kecskemét, Széktói Stadion, füves pálya, vezette: Bornemissza Gergely

Gólszerző: Horváth Richárd (75')

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Sebestyén, Barta, Markos, Csaba - Darabont - Soltész D., Irimiás - Horváth R.,

Kecskeméti L., Kalmár S.

Edző: Farkas Tibor

Játszottak még: Szeles, Soltész I., Kecskeméti P., Nagy K., Hajnal.

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!