aktuális híreink

Feltörekvő tehetségek 3.

Cseh Gergő

2017-03-17 10:59:03

A napokban 9 utánpótláskorú játékos kapott, vagy hosszabbított szerződést a Honvéddal. Az U19-es csapat középpályásával, Cseh Gergővel az aláírás után beszélgettünk.

Gergő mutatkozzál be néhány szóval a szurkolóinknak.

Cseh Gergő vagyok, 15 éve futballozom. A Dánszentmiklósi KSK-ban kezdtem, utána két évet a Ferencvárosban játszottam, 2008 óta pedig a Bp. Honvédban futballozom. Az utóbbi két-három évben védekező középpályás vagyok, de korábban belső védőt is játszottam.

Ki szerettette meg veled a focit?

Apa szereti nagyon, neki köszönhetem, hogy a labdarúgást választottam. Ő is focizott, de alacsonyabb szinten, inkább a birkózásban volt sikeres. Utánpótlásban, országos bajnokságban harmadik helyet is szerzett. Kis gyerekként sokat néztem Ronaldinhót a Barcelonában, nagyon tetszett a csapat, és az, hogy hatvan-hetven ezer ember skandálta a nevét. Ez hozta meg az én kedvemet is a labdarúgáshoz.

Az akadémiára kerülve új életformába csöppentél, hogyan sikerült a beilleszkedés?

- Nem okozott gondot, nem voltam annyira „honvágyas”. Nagyon jó közösségbe kerültem. Mindenki nagyon rendes a pályamunkásoktól kezdve, a konyhai dolgozókig, gyúrókig. A játékostársakkal szinte egy családot alkotunk. Mindenki tiszteli a másikat. Jó, hogy itt van minden, ami kell egy labdarúgónak.

Kilencedik éve vagy Kispesten. Milyen sikereket értél el a Honvédnál?

Az U14-ig nem volt sikerélményem, de aztán Isa Gabi bácsival veretlenül megnyertük a bajnokságot. Ide tartozó történet, hogy mióta az akadémián vagyok egy gólt szereztem. Az utolsó fordulóban, az utolsó percig vesztésre álltunk, 1-0-ra vezetett az ellenfél, amikor sikerült a kapuba találnom, így veretlenek maradtunk. Többször oda kerülök a kapu közelébe, de eddig csak gólpasszokat sikerült adnom. U16-ban bajnokok lettünk, az U17-ben ezüstérmesek, de megnyertük a Puskás-Suzuki kupát. Ez nagy élmény volt. Hatalmas akarattal játszottunk, a Real Madridot kevesen verték meg, nekünk sikerült. A Hagival leikszeltünk, úgy hogy az utolsó percben rúgtunk gólt, na meg kaptunk is egyet. Erre a sikerre vagyok a legbüszkébb, na meg arra, hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehettem.

Téged is utolért a labdarúgók rémálma, a sérülés.

Az U17 után az U19 következett, sajnos a szezon elején megsérültem, oldalszalag és részleges keresztszalag szakadást szenvedtem. Fél évet kiestem, most kezdtem el újra játszani. Az MTK ellen már játszottam 35 percet, és múlt héten is 8 percet.

A kihagyott fél év alatt a csapatnak sem ment.

A csapat a sikerben és a kudarcban is együtt van. A múlt félévben jól játszottunk. Simon Miki bá remekül felépítette a csapatot, jó volt a taktika, jó játékosokból állt a gárda, de hiába uraltuk a meccseket, az eredmények valahogy nem akartak jönni. A második félévben elkezdtünk feljönni, nyerjük a meccseket, és jelenleg a 3. helyen állunk a tabellán. A Fradi egy kicsit elhúzott, de még kétszer játszunk velük, akár 6 pontot is hozhatunk rajtuk.

Említetted, hogy Ronaldinho a példaképed volt (most is az teszi hozzá mosolyogva – a szerk.), de vajon az első csapatban van-e olyan játékos, akinek kedveled a játékát.  

Nagyon tetszik az első csapat küzdeni akarása, tetszik, hogy az erősebb játékosállománnyal rendelkező, Ferencvárossal és Videotonnal is felveszik a versenyt. A játékosok közül Bobál Dávid játékát kedvelem. Tudom, hogy milyen alázattal tette a dolgát az akadémián és én is ezt szeretném tenni. Elment kölcsönbe az NB II-be, és amikor visszatért azonnal a csapat erőssége lett. Én is hasonló karriert szeretnék. A játéka szimpatikus, és tetszik, hogy így be tudott illeszkedni a csapatba.

A napokban szerződést hosszabbítottál a Honvéddal, hogy érzed, mikor kerülhetsz az első csapat közelébe?

Amint említettem volt egy hosszabb kihagyásom a sérülésem miatt, de a klub így is szerződést hosszabbított velem, aminek nagyon örültem. Valószínűleg jövőre már az NB III-ban játszunk, és ott kell játéklehetőséget szereznem, ott is remek játékosok vannak, de úgy érzem, hogy megfelelő küzdeni tudással, akarattal, alázattal oda lehet kerülni a kezdőbe. Úgy érzem az a realitás, hogy 20-21 éves koromban mutatkozhatok be az NB I-es csapatban.

 

Simon Miklós véleménye Cseh Gergőről: - Jó fejű, jó mentalitású játékos, fizikálisan nagyon erős, nagyon jól szerel, jól fejel. Több poszton, védekező középpályásként és belső védőként is megállja a helyét. Nagyon nehéz időszakon van túl, az elmúlt évben sérült volt. Az eddigi teljesítménye, mentális képessége miatt hosszú távon kell vele számolnunk. Nagyon remélem, hogy minél előbb visszatalál régi önmagához és újra meghatározó tagja lesz a csapatnak.

 

Névjegy

Név:                            Cseh Gergő

Született:                    1999.02.12., Cegléd              

Posztja:                       védekező középpályás, belső védő

Magassága:                179 cm

Súlya:                         73 kg

Honvédhoz igazolt:       2008-ban


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!