aktuális híreink

Álmok és vágyak

Lapszemle

2017-04-18 16:39:00

A sokak által irreálisnak tartott szezon elei célom, a Budapest Honvéd nemzetközi porondra jutása, már-már a realitás közelébe került. Minden esélyünk megvan arra, hogy kiharcoljuk a nemzetközi kupaindulást. Egyes támogatóink már egyenesen a bajnokság megnyeréséről beszélnek. Az bizony még nagyon messze van. Nekünk mindig csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálnunk. Az én célom sem változott: a nemzetközi kupaindulás a hőn óhajtott vágy. S persze az, hogy minél magasabbra jussunk a dobogón.

Csapatunk az utolsó három mérkőzésén az OTP Bank Ligában 6 pontot szerzett. Én 7-tel kalkuláltam. De hát őszintén szólva a diósgyőriek „feltámadása” meglepett.

A Bozsik Stadion nézőszáma minden mérkőzésen növekszik. Az elmúlt évhez képest kb. 150%-nál tartunk. Remélem, a még megmaradó három hazai mérkőzésen ismét jó nézettséget fogunk produkálni. A nézőszám egy nagyon érdekes dolog. Miért növekszik, és miért csökken? A hangulatnak feltétlenül nagy szerepe van ebben. Az ultrák által az elmúlt három mérkőzésen teremtett hangulat egészen fantasztikus volt. Ráadásul meg kell köszönnöm nekik a hangulatot, amit úgy kreáltak, hogy még a Fegyelmi Bizottság sem talált meg minket. Példaértékű. Aztán ott van a csapat teljesítménye, sok kispestit és más Honvéd szurkolókat nagyon fellelkesíti, hogy van miért örülni, van mire büszkének lenni, amikor csapatunk a dobogóért küzd. Nem semmi, hogy játékosaink és edzőink szerethető emberek. Sok saját nevelésű akadémistánk játszik és még több fog a jövőben, de közönségünk külföldi játékosainkat, mint Lanzafame-t és Kinget is nagyon megszerette. S ezt a szeretetet tehetségükkel, teljesítményükkel, és csupa szív játékukkal érdemelték ki. Mostanában öröm a Bozsik Stadionban mérkőzést nézni. Végezetül a Honvéd stábja által végzett marketing munka is kezdi meghozni gyümölcsét. Mindenkinek tudtára akarjuk adni, hogy a Budapest Honvéd FC, a nemzet és Puskás Ferenc, Bozsik Cucu, Tichy Lajos, és más zsenik csapata él és virul Kispesten, az ősök helyén.

Hat mérkőzésünk van hátra a szezon végéig. Ha a Videoton előtt akarunk végezni, akkor legalább annyi pontot kell szereznünk ezeken a mérkőzéseken, mint a Videoton, hiszen csak egy ponttal vezetünk. Jelenleg mi több győztes meccset játszottunk, míg a Videotonnak jobb a gólaránya. Természetesen a győztes meccsek száma, amely fontos pontegyenlőség esetén, megváltozhat. Sem a Videotonnak, sem nekünk sincsenek könnyű meccsei. Nekünk a Vasas, Gyirmót, Mezőkövesd, MTK, DVSC, míg az utolsó fordulóban a Videoton lesz az ellenfelünk. A Videotonnak is küzdenie kell, mert az MTK, a DVSC, a Haladás, az Újpest, a Ferencváros lesznek az ellenfelek, majd az utolsó fordulóban találkozunk a Bozsikban. Érdemes találgatni, hogy vajon annak a május 27-i mérkőzésnek lesz-e még tétje? Én remélem, hogy egy teltház előtti ünnepnap lesz. Mindannyian nagyon várjuk azt a napot.

 

A legközelebbi viszontlátásig maradok baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!