aktuális híreink

U16: Szenzációs 2. félidő

ETO FC Győr - Bp. Honvéd-MFA 2-3

2017-05-18 11:09:52

Hétközi meccsre utaztunk Győrbe. Vendéglátóink a tabella utolsó helyét foglalták el, mi pedig a 3. helyről vártuk a találkozót. A taktikai értekezleten Somogyi Krisztián külön felhívta a társaság figyelmét, hogy bár valóban a 8. helyen állnak a zöld-fehérek, de hazai pályán 6 gólt lőttek a Vasasnak, 5-0-ra verték a Fradit, és az Illés Akadémiát is 3-0-ra győzték le. Kóródi Dávid betegség, Szabó Péter pedig sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót. 

Remek, napsütéses időben kezdődött a találkozó, bár kissé zavaró volt, hogy a füvet nem nyírták le, az így kissé nagyra nőtt, ami elég szokatlan volt és ráadásul csúszott is. Talán ez is közre játszott, hogy az első félidőben harmatgyenge teljesítményt nyújtottunk. A hazaiak a védelmünk mögé belőtt, hosszú labdákkal operáltak és miután ezeket nemigen tudtuk megakadályozni, 15 perc leforgása alatt, Márton András és Múcska Viktor révén kétgólos előnyre tettek szert. Miközben továbbra is a hazai csapalt dominált és minden hosszú indításukban ott volt a gólveszély, rá sem ismertünk a mieinkre, nem volt összhang a csapatrészek között, helyenként túlkombináltuk a támadásainkat, egyszóval mi harmatgyengén, a győriek pedig teli önbizalommal játszottak és a 2-0-ás vezetés birtokában, talán egy kicsit nagyképűen is futballoztak.

A 2. félidőben alapvetően megváltozott a játék képe. Részben a csapat átszervezése, részben a fiúk feljavulása következtében átvettük a játék irányítását és a félidő közepe táján 2 perc alatt egyenlítettünk. Előbb, a 65. percben Hajnal Geri kiharcolt büntetőjét értékesítette Tóth Roli, majd Kecskeméti Peti lőtt 4 méterről a kapusba, és jött a 67. perc, amikor Tóth Roli fantasztikus keresztlabdáját Hajnal Geri bombázta a kapuba. 2-2. A hazaiak magabiztossága teljesen tova tűnt, a védelmükön többször is a zavarodottság jeleit lehetett látni. A győzelemért kezdtünk játszani. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, előbb Fogarassy előtt nyílt gólszerzési lehetőség, aztán Schritt Martinnak kellett nagyot védenie. A 83. perc meghozta eredményét az a győzni akarás, amit a második félidő első percétől éreztünk a srácokban. Ismét Hajnal Geri volt az egyik főszereplő, amikor beforgatta védőjét, középre lőtte a labdát és az érkező, négy perce pályán lévő Komiszár Kristóf nem hibázott. Izgalmasra sikerült a hajrá is, mivel a hazaiak mindent elkövettek az egyenlítésért, ugyan még volt egy nagy lehetőségük, de Schritt Martin óriási bravúrral mentett szögletre. A sarokrúgás után, védelmünk Martinnal az élen már a kapu közelébe sem engedte a zöldeket, így egy kissé hektikus, ugyanakkor jó és izgalmas mérkőzésen, a második félidőben mutatott fantasztikus teljesítménnyel megérdemelten hozta el csapatunk Győrből a 3 pontot. 

Bár az együttes minden tagja dicséretet érdemel, külön ki kell emelni a második félidőben látott Hajnal Gerit, aki mindhárom gólunkban főszerepet játszott. Az elsőnél, a 11-esnél őt buktatták, a másodikat ő lőtte, a harmadik gólunknál pedig gólpasszt adott. 

 

ETO FC Győr - Bp. Honvéd-MFA  2-3 (2-0)

Győr, ETO Park, füves edzőpálya, vezette: Domak Ádám (Rózsa Dávid és Závotka Csongor)

Gólszerzők: Márton Adrián (6', 1-0),  Múcska Viktor (15', 2-0),  Tóth Roland (65', 2-1), Hajnal Gergely (67', 2-2), Komiszár Kristóf (83', 2-3).

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Juhász Zs,  Nagy B., Csörgő -  Zvara - Constantino (Szabó D. 46'), Kecskeméti P. (Májer P. 72'), Irimiás (Komiszár 79'), Tóth R. -  Fogarassy (Aszalós 72'),  Hajnal (Zubán 86').

Edző: Somogyi Krisztián

 

GÓLOK

  6'  Váratlanul vezetést szerzett a Győr! Zvara Levente lövés helyett továbbpasszolta a labdát a győri 16-osnál, a hazaiak viszont ezt lefülelték, majd egyből előre vágták Márton András felé, aki versenyt futott Nagy Bencével és az előbb elért labdát a kapujából kimozduló Schritt Martin mellett a hálóba bombázta  1-0

15'  Ismét egy előrevágott labda a baloldalról, még a hazai térfélről Kalmár Olivér lőtte keresztbe a labdát, amely védőink felett átszállt, ezúttal Múcska Viktor került helyzetbe és 14 méterről a jobbösszekötő helyéről lőtt a jobb sarokba.  2-0

65'  Hajnal Geri  cselezgetett az alapvonalnál a győri büntetőterületen belül, amikor Hidi Sándor buktatta, 11-es! A megítélt büntetőt Tóth Roland a jobbra vetődő Onódi Ákos lába mellett, a bal sarokba lőtte.  2-1

67'  Gyorsan egyenlítettünk! Tóth Roli szenzációs 30 méteres keresztlabdát küldött baloldalról Hajnal Gergely felé, csatárunk remekül érkezett és a jobboldali ötös sarkáról a kapuba bombázta! 2-2

83'  Ismét Hajnal Geri volt a főszereplő! A győri alapvonalnál cselezgetett, becsapta védőjét, majd laposan középre lőtte a labdát, amelyet a középen érkező Komiszár Kristóf, 2 méterről a védők gyűrűjében a hálóba belsőzte.  2-3

 

Somogyi Krisztián: - Hullámvasúton ültünk ma, csak nem a Vidám Parkban, hanem a győri ETO Parkban, hiszen kétgólos hátrányban voltunk a szünetben és onnan tudtunk visszajönni a második játékrészben. Talán többnek is lehet aposztrofálni, mint valami hullámvasút, egy tekintélyes alsó, felső kiterjedéssel. A bajnokságnak ez a velejárója, főleg úgy hogy ez a mérkőzés hét közben került lejátszásra, tehát egy szerda-szombat-szerda ritmusban kell játszani. Természetesen mindkét oldalon a játékosoknak van egy fáradsági faktora, amiből ki kell tudniuk lépni és ennek volt köszönhető ez a hektikussága az eredménynek.

- Akkor tulajdonképpen választ is kaptunk az első félidő gyengébb teljesítményére?

- Ennek azért sok összetevője van. Idegenben, füves pályán játszottunk (a csapatunk egész szezonban gyakorlatilag műfüves pályán edz! a szerk.), amely kissé magas volt, mivel nem nyírták meg. Emellett egy rendkívül agresszív, jó testi felépítésű csapattal találtuk magunkat szembe, akik az első két helyzetükből gólt tudtak szerezni és ez nagyban megalapozta a mérkőzés alaphangulatát.

- A második 45 percben fantasztikusan játszottak a fiúk. Hallhatnánk valami kulisszatitkot arról, hogy mit mondtál a szünetben? Mire hívtad fel a srácok figyelmét?

- Megpróbáltunk a csapat szerkezetében a súlypontot máshová helyezni, mint az első félidőben, kellett hozzá hogy az egyéni kvalitások tekintetében magasabb színvonalon teljesítsünk. Mondhatok én bármit, hogyha a játékosok nem tudnak abból profitálni a játék során, úgy érzem hogy jó lépés volt a szerkezetváltás is részben, meg amit az előbb is említettem, hogy máshova szerettük volna a hangsúlyt helyezni, ahol problémáink voltak, azt megoldani a védekezésben és ugyanez a támadásban, megtalálni azokat a pozíciókat amiből a kapura is veszélyesek tudunk lenni.

- A második félidőben gondolom akárcsak mi a kispad mellett, Te is elégedett voltál és örömmel láttad viszont  azokat a változásokat, amit a szünetben elmondtál, aminek az eredménye meg is született.

- Igen, mondhatjuk azt, hogy megváltozott a játék képe, de hát hiú ábránd lenne azt hinni, hogy csak azért mert mi úgy léptünk fel. Tudjuk azért az eredmény tudatában az ellenfelünk is biztonságosabb játékra törekedett, mi ezt jól "kiszimatoltuk", hogy ebben azért van lehetőség, hogy a biztonságos védekezésüket megbontsuk, ebben mondhatom, hogy sikeresek voltunk. Annak is örülök, hogy a végén, miután megfordítottuk a mérkőzést, nem ültünk újra föl a hullámvasútnak arra a részére, amely után esetleg pontvesztéssel zárjuk a meccset.

- Nemcsak az csapat teljesítménye változott a második félidőben, hanem ami ezzel összefügg, hogy egyénileg is sokkal többet tudtak hozzátenni a játékhoz. Feljavultak olyan játékosok is, akik az első félidőben a halványnál is halványabb teljesítményt nyújtottak.

- Igen, de mint mondtam sok összetevője volt, de egy biztos, azt nem tudom elfogadni, hogy valaki ne tegye ki szívét, lelkét a klubunkért, a csapatunkért. Benne van, hogy nem úgy sikerülnek dolgok, de a kényelmességet, a nemtörődömséget azt én tűzzel-vassal irtom. Ennek alaptételnek kell lenni, akkor is, ha fáradt valaki, akkor is ha süt a nap, akkor is ha - 40 fok van. A sportágunkért, illetve a klubunkért kell annyit tenni, hogy ez minden pillanatban visszaköszönjön.

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!