aktuális híreink

Banó-Szabó Bence váratlanul debütált

És nem okozott csalódást

2017-08-28 14:41:26

Szombaton, a Debrecen ellen újoncot avatott a Bp. Honvéd. Banó-Szabó Bence az utolsó pillanatban, Herjeczki Kristóf sérülése miatt került a kezdőcsapatba. A váratlan lehetőség nem okozott görcsöt a 18 éves játékosnál, aki a 65. percig volt a pályán. A Magyar Futball Akadémia növendékei közül Banó-Szabó Bence a harmincötödik, aki bemutatkozott az NB I-ben. A fiatal középpályással a meccs után beszélgettünk.

Hogyan értékeled az első meccsedet a legjobbak között?

Úgy alakult a helyzet, hogy csapattársam, Herjeczki Kristóf sajnálatos módon megsérült és a mérkőzés előtt 3 perccel kellett gyorsan bemelegítenem, csatlakoznom a csapathoz. Úgy gondolom, hogy egy pár perc után felvettem a ritmust és tudtam segíteni a csapaton. Próbáltam egyszerűen és gyorsan játszani. Sajnos kikaptunk, de én bizakodó vagyok a csapat és a saját jövőmmel kapcsolatban is.

Mióta vagy az első csapat keretében?

Nyáron kaptam egy lehetőséget a vezetőedzőtől, hogy fent edzhetek az első csapatnál. A felkészülést ott csináltam végig, majd visszatértem az NB III-hoz, ott kezdtem a bajnokságot is. Az elmúlt két hétben kerültem vissza a csapathoz. Múlt héten a kispadon ültem, most pedig sikerült játszanom a csapatban.

Mit mondott az edző, a meccs előtt?

Próbált nyugtatni, hogy ne izguljak, bíznak bennem. Mondta a többieknek, hogy segítsenek nekem.

Erik van der Meer a 65. percben cserélt le. Mi volt az oka?

Ez volt az első mérkőzésem, a 65. percben kaptam egy görcsöt, ami tulajdonképpen várható volt. Vezetőedzőnk elmondta, hogy mindenféleképpen lecserélt volna, a görcs azonban előrehozta a cserét.  

Mennyivel volt nagyobb az iram, mint az utánpótlásban és az NB III-ben?

Teljesen más, ég és föld a különbség. Itt elvárják a csapattársak, hogy előre is és hátrafelé is megcsináljam a munkát. A görcs nem véletlenül jött elő a második félidő közepén.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!