aktuális híreink

ÖF: Gólözön az év találatával

Bp. Honvéd – Budafok LC 8-1

2017-09-05 15:38:08

A múlt heti sikeres idegenbeli rajt után (Óbudán 5-0-ra nyertünk az MTK ellen), a 2. fordulóban hazai pályán fogadtuk a Budafok LC csapatát. A mieink összeállítása több helyen is megváltozott, ezúttal Hamar, Schrancz, Filó és Szabó Tibor hiányzott a csapatból. Azok, akik azt gondolták, hogy a 4 hiányzó miatt az ellenfélnek könnyebb dolga lesz a Honvéddal, azok bizony nagyot tévedtek.

Már a mérkőzés elején a Honvéd ragadta magához a kezdeményezést. A 4. percben Czipper egy kapufával jelezte, hogy nagy formában van. Négy perccel később pontosított az irányzékon, és a Egrytől kapott labdát 12 méterről, egy védő szorításában a bal alsó sarokba lőtte, 1-0. A 11. percben olyan dolog történt, ami a szezonban még egyszer sem, gólt kapott a Honvéd. Némi zavar keletkezett az új összetételben felálló védelmünkben, amit Deli használt ki, 1-1. Bár a második kispesti gólra a 26. percig kellett várni, ez azonban nem azt jelentette, hogy a körmünket tövig rágtuk, félve az újabb vendég góltól. A második kispesti találat igencsak látványosra sikeredett, Czipper visszagurított labdáját Tóth Csaba 20 méterről úgy bombázta a kapuba, hogy az a felső lécet érintve vágódott a hálóba, 2-1. A 33. percben Tóth Csaba visszaadta a kölcsönt Czippernek. A támadó az alapvonalig cselezte le magát, majd a teljesen tiszta helyzetben lévő Czipperhez passzolt, aki nagy nyugalommal gurított a budafoki kapuba, 3-1.

A második félidőben nem változott sokat a játék képe, ha lehet mondani, akkor még nagyobb fölényben játszott a Honvéd. Az 52. percben Augusztus 20-át időző tűzijátékot rendeztek a mieink a vendégek kapuja előtt, aminek a vége az lett, hogy Bábik 4 méterről lőtt a budafoki hálóba, 4-1. Gólra gólt, tartja a közmondás, Bábik találata után mindössze egy perc telt el, amikor újabb gólnak örülhetett a közönség. Trembulyák, mintha csak a Nemzeti Vágtára melegítene, úgy száguldott el a védők mellett, majd 13 méterről laposan bombázott a kapuba, 5-1. Az 56. percben a gólszerzőt Lóránth dr. váltotta, aki pár perc múlva nagy helyzetbe került, de lövése elkerülte a kaput. A 71. percben Trembulyák visszatért a pályára Szamosi Zoltánt váltotta. Négy perc elteltével Trembulyák játszotta tisztára magát a 16-oson belül, de buktatták, 11-es. A büntetőt Lóránth dr. végezte el, aki inkább akció gólt szeretett volna szerezni, ezért a 11-est a kapusba rúgta, a kipattanó Bábik elé került, aki középre gurított, Lóránth pedig a kapuba passzolta a labdát, 6-1. A 77. percben láthattuk az év gólját! Az idény elején ez vakmerő állításnak tűnik, de nem az. Czipper rabonás gólja nem mindennapi találat volt. A csatár jobbról, 14 méterre a kaputól rabonával úgy ívelt a budafoki kapu jobb felső sarkába, hogy a labda hulló falevélként landolt a hálóban.  Mi az a rabona?  Hát az, amikor a támaszkodó láb külső oldalán guruló labdát a másik lábával úgy rúgja el a játékos, hogy átnyúl a labdához közelebbi lába mögött. Ez az egyik legnehezebb technikai megoldás. Ha a meccsről készült volna felvétel, egészen biztos, hogy a videómegosztókon hetekig slágertéma lenne a gól. A hátralévő 3 perc is a vendégek kapuja előtt folyt, végül a 79. percben Tóth Csaba állította be a végeredményt, 8-1.

 

Öregfiúk, I. osztály, 2. forduló

Bp. Honvéd – Budafok LC 8-1 (3-1)

Bozsik Stadion, 100 néző, vezette: Fekete László

Gól: Czipper (3), Tóth Csaba (2), Bábik, Lóránth dr., Trembulyák, illetve Deli.

 

BHFC: Plókai A. – Szamosi Z. (Trembulyák 71.), Móra, Domján, Kiss Gy. – Bábik, Egry, Kovács B., Trembulyák (Lóránth dr. 56.) – Czipper, Tóth Cs.

Edző: Szurgent Lajos.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!