aktuális híreink

Következik a 25. Paks - Bp. Honvéd

OTP Bank Liga, 8. forduló

2017-09-07 13:06:46

Az idegenbeli mérkőzések története

A Paksi FC 2006 tavaszán jutott fel az NBI-be (a PFC azóta is tagja az első osztálynak). Az első idegenbeli bajnoki meccset 2007. május 12-én játszottuk és Igor Bogdanovics duplájával 2-1-re nyertünk. Őszi vendégszereplésünk még nagyobb sikert hozott. Abraham (2) és Hercegfalvi góljaival 3-0-ra győztünk. 2008 őszén Hercegfalvi ismét betalált a paksi kapuba, de a győzelem elmaradt, mert Tököli révén a zöld-fehérek is rúgtak egy gólt. 2010-ben két meccset is játszottunk Pakson, a szebb emlékünk őszre tevődik, akkor ugyanis Bojtor góljával 1-0-ra nyertünk.  2012 tavaszán 2-1-es paksi győzelem született. 2013 tavaszán 3-0-ra nyertünk, góljainkat két akadémista, Vécsei (2) és Vernes szerezték.

Ősszel viszont döntetlent játszottunk, gólunkat Hidi Patrik lőtte, a zöldekét Simon Attila. 2015 tavaszán gólnélküli döntetlen született, ősszel viszont a paksiak otthon tartották mind a 3 pontot. A hazaiak góljait Balázs (2) és Szabó János szerezték, a Honvéd Ignjatovic révén volt eredményes. 2016 őszén, az eddigi utolsó fellépésünk alkalmával két gól született, mindkettőt a paksi Szabó János szerezte, az egyiket saját kapujába rúgta, így döntetlenre végződött a találkozó.

 

Mérleg

Az eddigi 24 találkozón 9 kispesti, 4 paksi győzelem született, a döntetlenek száma 11. A Pakson rendezett meccseken 4 kispesti, 3 paksi győzelem, és 4 döntetlen született.

Góllövőlista

A párosítás góllövőlistáját sokáig a paksi Kiss Tamás vezette 4 góllal, de Eppel tavasszal szerzett góljával beelőzött, így most gólkirályunk 5 góllal áll az élen.

 

Számok

6

A Paks – Honvéd meccsek történetében a leggyakrabban az 1-1 fordult elő, eddig 6 alkalommal született ez az eredmény.

25

A vasárnapi lesz a két együttes 25. bajnoki meccse egymás ellen.

27

Eppel Márton NBI-es góljainak száma, melyet Honvéd mezben szerzett.

148

Ivan Lovric eddig ennyi bajnoki meccset játszott a Honvéd színeiben.

 

2832

Eddig ennyi első osztályú bajnoki meccset játszott a Honvéd, amivel az örökranglista 3. helyén áll.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!