aktuális híreink

MK: Pécsi MFC – Bp. Honvéd

Magyar Kupa történelem

2017-09-19 12:28:05

Szerdán a Bp. Honvéd megkezdi Magyar Kupa szereplését. Ellenfelünk az NB III Közép csoportjában szereplő Pécsi MFC lesz. Ősszel már volt egy PMFC – Honvéd összecsapás, ugyanis a Honvéd/MFA szintén a Közép csoport tagja. Azt a találkozót Pisont István fiai nyerték 1-0-ra. A gólt Stoiacovici Dávid szerezte, aki azóta már többször is ült a felnőtt csapat kispadján. A meccs másik hőse Horváth András volt, aki elképesztő bravúrokat bemutatva őrizte a kapunkat.

A két csapat 1968. július 31-én játszott egymással először a Magyar Kupában, amely akkor a Magyar Népköztársasági Kupa nevet viselte. A döntőbe jutás volt a tét, az egyetlen meccsre Pécsen került sor, és a mieink sikerét hozta. Szendrei 50. percben lőtt góljával 1-0-ra nyertünk és jutottunk a döntőbe.

1974. február 20-án szintén egy meccsen dőlt el a továbbjutás, ezúttal Kispesten találkozott a két együttes, és a pécsiek visszavágtak, hiszen 4-2-re nyertek. A találkozó nem úgy indult, hogy a vendégek nyernek, hiszen a  12. percben Kozma és Morgós góljaival már 2-0-ra vezettünk, de a pécsiek Kocsis István, Iványi és Tóth II. góljaival még a szünet előtt megfordították az eredményt, majd a második félidő elején Kardos révén újabb gólt szereztek.

1977-ben a 16 közé jutott csapatokat négy négyes csoportba sorsolták, a csoportelsők jutottak tovább az elődöntőbe. A Honvéd a „D” jelűbe került az MTK, Haladás és a PMSC társaságában. Az első meccset december 7-én, Kispesten Kozma góljával 1-0-ra megnyertük. A visszavágó sima hazai győzelmet hozott, a pécsiek 4-1-re nyertek. A nagyaranyú győzelmük sokat ért, hiszen mindkét csapat 9 pontot gyűjtött, de a pécsiek gólkülönbsége jobb volt, így ők kerültek a 4 közé.

1990. június 6-án a döntőben futott össze a két együttes. A meccs Tatabányán volt és pécsi sikert hozott, Bérczy és Lehota góljainak köszönhetően a baranyai gárda emelhette magasba a trófeát.

1992-ben már oda-visszavágós meccset játszottak a csapatok. Mind a két meccset a Kispest nyerte 1-0-ra. A Bozsik Stadionban Pisont, a pécsi visszavágón Kovács Kálmán talált a kapuba.

Eddig utoljára 2013 őszén feszült egymásnak a két gárda. Az első meccs 1-1-es döntetlent hozott. Gólunkat Daud, a pécsiekét Mohl szerezte. A pécsi visszavágón mindössze 1 gól esett Grumic jóvoltából, de ez a találat elég volt a baranyaiaknak a továbbjutáshoz.

Ahogy az eddigiekből kiderült 6 alkalommal hozta össze a sors egymással a két együttest. A mérleg: 4 kispesti, 4 pécsi győzelem és 1 döntetlen. A továbbjutás szempontjából azonban a pécsiek állnak jobban, hiszen hatból négyszer ők jöttek ki győztesen. Itt a lehetőség a javításra.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!