aktuális híreink

NB III: Megfordítottuk!

Budapest Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE 2-1

2017-09-24 19:20:46

NB III, Közép csoport, 7. forduló

Budapest Honvéd-MFA  - Szentlőrinc SE  2-1 (0-1)

Bozsik Stadion, centerpálya

Játékvezető: Bereczki Miklós (Varga Gábor, Tinnyei Zsolt)

 

Budapest Honvéd-MFA: Horváth András – Villám Balázs, Nemes Barna, Deák István, Gergényi Bence – Csábi Mihály – Rózsahegyi Dominik, Király Ákos (Bodrogi János, 76’) – Herjeczki Kristóf (Lukács Dániel, 72’), Hegedűs Márk, Bíró Ákos (Pisont Patrik, 85’)

Vezetőedző: Pisont István

Szentlőrinc SE: Pacéka Norbert – Dudás Dániel, Havas Attila, Keresztes Bence, Németh Márk – Vágner Attila, Zelenyánszki László, Hampuk Ádám, Virág Szilárd (Királyházi Bence, 70’) – Berdó Valentin (Temesvári Máté, 59’), Tóth Adrián (Bodor Márkó, 78’)

Vezetőedző: Turi Zsolt

 

Gólszerzők: Dudás Dániel (31’, 11-esből, 0-1), Bíró Ákos (59’, 1-1), Hegedűs Márk (70’, 2-1)

 

Kiállítva: Hampuk Ádám (85’)

 

Az NB III-as bajnokság Közép csoportjának 7. fordulójában a 11. helyen álló (2-2-2) csapatunk a 8. helyezett (3-0-3) Szentlőrinc SE-t fogadta, akik a múlt héten megfosztották veretlenségétől a tabellát vezető SZEOL SC-t.

Az első 20 percet egyértelműen uraltuk, ezalatt több komoly gólszerzési lehetőséget is kidolgoztunk. A legnagyobb helyzetek Herjeczki és az előrelopakodó Deák nevéhez fűződtek, de a labda mindkét esetben elkerülte a vendégek kapujának jobb alsó sarkát.

A Szentlőrinc először egy távoli lövéssel veszélyeztetett, majd egy szöglet utáni fejest követően Horváth védett nagyot, az első félóra végén mégis szinte a semmiből szerezték meg a vezetést a vendégek. Deák szabálytalankodott a tizenhatoson belül, belső védőnk sárga lapot, az ellenfél pedig tizenegyest kapott. A büntetőt a csapatkapitány Dudás Dániel a jó irányba vetődő Horváth keze mellé lőtte a kapu jobb oldalába. 0-1!

Két perccel később még kellemetlenebb helyzetbe kerülhettünk volna, de Horváth védése után a bal kapufánál érkező Berdó két méterről az üres kapu helyett a lécet találta telibe.

A második félidő első fele ismét a miénk volt, és ez szerencsére ezúttal már gólokban is megmutatkozott. Előbb Bíró Ákos néhány percen belül kétszer is gólt szerezhetett volna, de a jól eltalált lövések után a labda ekkor még néhány centivel elkerülte a vendégek kapuját. Az 59. percben Hegedűs Márk középre gurítása után azonban már nem volt mese, és Ákos magabiztosan bombázott a kapu közepébe. 1-1!

Bő tíz perccel később Rózsahegyin rántottak egy jókorát 14 méterre a kaputól, ezután pedig mi is jogos tizenegyeshez jutottunk. A büntetőt Hegedűs Márk meglehetősen gyengén végezte el, de az akciógól utána már sikerült, miután a Pacékáról kipattanót labdát saját magával együtt néhány lépésről a kapuba továbbította. 2-1!

Néhány perccel később a változatosság kedvéért ismét a vendégek jutottak újabb büntetőhöz Gergényi szabálytalansága után. Az ítéletvégrehajtó most is Dudás volt, aki ezúttal a kapu bal oldalát választotta. Szerencsére Horváth András is így gondolkodott, és egy gyors vetődéssel oldalra ütötte a félmagasan meglőtt labdát.

Komoly lehetőséget ezután már egyik oldalon sem láthattunk, az utolsó perceket Hampuk második sárga lapja miatt emberelőnyben töltöttük, így ha nehezen is, de végül mindhárom pontot begyűjtöttük.

Mai győzelmünkkel a tabella 6. helyére léptünk előre, jövő vasárnap az eddig 50%-os (2-3-2) Szekszárdi UFC otthonában lépünk pályára.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!