aktuális híreink

Kár volt értük

Lapszemle

2017-10-01 09:51:44

Az első 15 percben csapatunk csak bolyongott a Videoton elleni mérkőzésen múlt szombaton. Kaptunk is egy elkerülhető gólt, és futottunk az eredmény után. Miután az első félidő végére már kiegyenlítettünk, komoly győzelmi esélyünk is volt a második félidőben. Egyáltalán nem szégyen döntetlent játszani a Videoton hazai pályáján, de azért ebben a mérkőzésben több volt. Mára már mindenki megírta, hogy a játékvezető elvett tőlünk egy büntetőt, és nem állította ki az ellenféltől az egyik mészárost. Ebben a szezonban sajnos megmagyarázhatatlan játékvezetői tévedések sújtották csapatunkat. Remélem, a fentiek voltak az utolsók, amiket el kell szenvednünk. De őszintén szólva, a legnagyobb baj a játékvezetői kar általános szemlélete a csatárok védelmével kapcsolatban. A fent említett mérkőzésen Lanzafame-t egy olyan body check-kel állította meg az egyik védő, amit minden országban minden játékvezető lefújt volna. Szabálytalan volt, a szabálytalanság evidens volt, és az egész rendkívül látványos. A megjátszás esete fel sem merülhetett. Ennek ellenére a játékvezető úgy gondolta, hogy ez a „kemény játék” kategóriájába tartozik. Nem. Csak a jéghokiban. Ha a magyar bajnokság legjobb csatárait továbbra sem védjük meg az evidens és alattomos szabálytalanságoktól, ha engedjük, hogy a jól ismert mészárosok megfélemlítsék a játszani tudó játékosokat, akkor nem lépünk előre. Ez sokkal fontosabb, mint akármilyen játékvezetői tévedés.

Szerdán U19-es bajnokcsapatunk 2-2-es döntetlent játszott az UEFA Youth League keretében Niksic-ben. A második félidő közepén csapatunk már 2-0-ra vezetett, amikor két, védőink által is támogatott, kontrából egyenlített a montenegrói csapat. Rendkívül örvendetes volt látni a fiúk játékstílusát, és azt a hatalmas dominanciát, amit képesek voltak kialakítani az ellenfél stadionjában. Szintén nagyszerű volt, hogy 1500 montenegrói, és 6 Honvéd szurkoló megtisztelt minket jelenlétével. Hozzáteszem, a Honvéd szurkolók hangját és dobját végig lehetetett hallani a mérkőzés során. Kiváló volt a montenegrói közönség. A hazai csapat minden szép megmozdulását, még egy egyszerű szerelést is nagy tapssal és óriási üdvrivalgással fogadták. Jó volt látni azt a határtalan lelkesedést és szeretetet, amit sajátjaik iránt mutattak. A visszavágó október 18-án szerdán 17:00 órakor lesz a Bozsik Stadionban. Mindenkit szeretettel várunk erre az UEFA Youth League mérkőzésre, ami különben szurkolóink számára ingyenes lesz. Ha továbbjutunk, akkor az orosz vagy a kazah bajnokkal mérkőzünk a következő körben. Ők szintén tegnap játszottak 2-2-es döntetlent a kazah fővárosban.

Gazdag Dani, a Magyar Futball Akadémia neveltje és klubunk egyik nagy értéke, akivel szerződést hosszabbítottunk 2020. június 30-ig. Az elmúlt időszakban sérülése hátráltatta a játékban, de múlt héten már bevethető volt, és jó játékkal örvendeztette meg közönségünket. Gratulálok Gazdinak az új szerződéshez, és gyönyörű, fiatal családjához is!

Csapatunk rendkívül nehéz mérkőzés előtt áll, a masszív Vasas csapatát fogadjuk a Bozsik Stadionban szombaton. Remélem, jó időben, nagy tömeg előtt. Ebben a szezonban szurkolóink nagyon kitettek magukért, egyik idegenbeli szurkolás után is jött a másik. A rendkívül színvonalas és a társadalomra ártatlan szurkolást az MLSZ is díjazta, a legtöbb esetben többszázezer forintos büntetéssel. A Vasas elleni mérkőzésen is nagy szükségünk lesz szurkolóinkra. Ez egy fontos, 6 pontos mérkőzés. Siker esetén megerősíthetjük pozíciónkat az élbolyban. Jó lenne a dobogón kezdeni a válogatott szünet után. Tudom, hogy szurkolóinkon nem fog múlni.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!