aktuális híreink

Áll a bál

Lapszemle

2017-10-11 16:26:27

Eufória, idegösszeomlás, apátia. Ezek a jelzők, amikkel általában a magyar labdarúgás valamelyik pillanatát jellemezhetjük. Persze a dolognak nem így kellene lennie, mert hosszú távon eredményt megfontolt, célratörő, kompetens munkával szoktak elérni, de itt az emberek inkább a könnyebb utat választják, függetlenül attól, hogy ez mindig eredménytelenségre vezet. Úgy látom, az emberek inkább ujjongani vagy sírni akarnak, és a valódi eredmények elérését másodlagosnak tartják. Most, hogy a magyar válogatott hozta a papírformát Svájc és Feröer ellen, a szokottnál több megkeresést kapok a labdarúgás minden szektorából. A kérdések általában Bernd Storck, a magyar válogatott, és a magyar labdarúgás kérdéseit illetik. Nem gondolom, hogy az utolsó világbajnoki selejtező táján megtudtunk valami olyat, ami előtte nem volt evidens. Akit ezzel kapcsolatos véleményem érdekel, kérem, olvassa el 2016. szeptember 6-án ugyanitt megjelent „Vizes műfű” című blogomat. Azóta sem a tények, sem a megoldások, sem a véleményem nem változott. Nem szeretném megismételni. A magyar futballban viszont mindenkinek azt ajánlanám, hogy dolgozzunk. Sem idő, sem igény a sírásra.

Változatlanul állítom, hogy a magyar utánpótlás-fejlesztés jó úton jár, és ennek előbb-utóbb látjuk majd az eredményét. Ugyan tegnap U17-es, U19-es, U21-es nemzeti válogatottjaink jól szerepeltek, a fentieket nem a tegnapi nap mondatja velem. Vannak jó és rossz napok a válogatottaknál is, és tegnap éppen jó napjuk volt a fiataloknak. Hozzáteszem, amíg válogatott szinten a felkészítésben és az edzők között nem lesz legalább olyan kompetencia, mint az akadémiákon, addig az eredmények sem lesznek kiegyensúlyozottak. A 2010-ben megindult utánpótlás-fejlesztés továbbra is eredményesen zajlik az akadémiákon, de válogatott szinten ez 2014 táján megakadt, és azóta semmilyen fejlődést nem látok a nemzeti utánpótláscsapatoknál. Nekem radikálisan más elképzelésem van az utánpótláscsapatokat irányító edzői karról, így nehéz az eddigi körülményeket az ő szempontjukból értékelni. Változatlanul hiszem, hogy a sikeres utánpótlás szerepléshez szükséges játékos anyag létezik a kiemelkedő utánpótlás központokban, és kompetens edzői segítséggel mindenképpen az európai középmezőnyben van helyük a fiúknak. Az utánpótlás jóval előbb tud(na) eredményt produkálni, mint a felnőtt nemzeti válogatott. Ha nehezen is, de előbb-utóbb szerintem az illetékesek is eljutnak oda, hogy megteszik a szükséges lépést. Hosszú távon ez elkerülhetetlen.

Az UEFA Youth League-ben készülünk az FK Sutjeska elleni visszavágóra 2017. október 18-án 17:00 órakor. A mérkőzésre a Bozsik Stadion center pályáján kerül sor. Niksicben csapatunk 2-2-es döntetlent játszott, így most egy győzelem, vagy egy 0:0-ás vagy egy 1-1-es döntetlen továbbjutást jelentene számunkra. Továbbjutás esetén az orosz FC Krasnodar vagy a kazah FC Kairat Almaty csapatával játszanánk a következő fordulóban. November 1-én játszanánk idegenben, a visszavágó pedig november 22-én lenne a Bozsikban. Szurkolóink jelenléte biztosan sokat segítene az október 18-i mérkőzésen. A mérkőzésre a belépés ingyenes. Szurkolóink számára a tribünt, és ha szükséges, a családi szektort nyitjuk meg. Fontos megjegyezni, hogy ugyan a belépés ingyenes, de csak érvényes jeggyel lehet belépni a mérkőzésre. Jegyek a következő időpontokban kaphatók jegypénztárunkban:

október 12. (csütörtök)            17-19 óra között

október 13. (péntek)               16-19 óra között 

október 14. (szombat)             09-13 óra között

október 18. (szerda)                a mérkőzés előtt 15:30 órától

Remélem, mindannyian ott leszünk.  

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!