aktuális híreink

Szeme volt a labdának

Lapszemle

2017-11-07 13:16:08

Az egyre jobb formában futballozó szélső különös góljáról, az elviselhető teherről és a szövetségi kapitány, Georges Leekens látogatásáról is beszélt.

A szemmel verés tipikus esete volt…

Fogalmazhatunk így is, no meg úgy is, hogy gyerekkoromban az eszembe véstem: a szemem mindig a labdán legyen… – vette a lapot Holender Filip, aki a Puskás Akadémia ellen 4–3-ra megnyert mérkőzés 23. percében különös módon talált a kapuba. – Davide Lanzafame beadása után az arcomról pattant a labda a hálóba, utána egy percig alig láttam a bal szememre… Ennyit persze megért. Túlzás lenne azt állítani, hogy életem legszebb góljának könyvelhetem el, ám legalább annyira örültem neki, mint a Diósgyőr elleni bombának. Több okból is emlékezetes marad számomra, egyfelől kevesen érnek el gólt az arcukkal, másfelől presztízsmeccsen szereztem.

Ha nem lett volna elég a homályos tekintet, Davide Lanzafamétól még egy taslit is bezsebelt a gólöröm közepette.

Ó, az semmi nem volt ahhoz képest, amit Kadima Kabungu kapott tőle a mezőkövesdi győztes gólja után! Mielőtt adott egy baráti fülest, Davide is azt hangsúlyozta, milyen fontos volt, hogy érkeztem középen. Ahogyan engem, úgy sem érdekelte, hogyan jutott el a labda a kapuig, a lényeg, hogy eljutott. Egy héttel korábban Balmazújvárosban volt egy jó lövésem, de a labda a lécről a gólvonalra, onnan pedig kifelé pattant – akkor balszerencsés voltam, most szerencsés. Mondjuk úgy, a sors rám kacsintott, én meg a fájós szememmel vissza…

A nyolcvannyolcadik percben még három kettőre vezettek a vendégek. Akkor aláírta volna a döntetlent?

Lehet, hogy máskor aláírtam volna, de ezt a mérkőzést mindenáron meg akartam nyerni. Így voltak ezzel a társaim is, ezért is mentünk töretlenül előre. Miután Davide egyenlített, senki nem vitte túlzásba az ünneplést – holott gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt –, hanem rohantunk vissza a középkezdéshez, hogy mihamarabb folytatódhasson a játék. Tudtuk, hogy van még hátra néhány perc, és azt is tudtuk, vagyunk annyira erősek, hogy rúgjunk még egy gólt. S újfent bebizonyosodott, hogy amikor egy csapatban mindenkit ugyanaz a cél vezérel, annak meglesz az eredménye.

Az utolsó hat percbe két kispesti gól és egy felcsúti kiállítás fért bele. Hogyan élték ezt meg a pályán?

Hadd kanyarodjak vissza odáig, hogy az ellenfél másodszor is vezetéshez jut. A mi hibáink vezettek odáig, hogy hátrányba kerültünk, de senki nem azzal foglalkozott, hogy a másikat okolja, ellenkezőleg, mindenki ment előre, hogy előbb egyenlítsünk, majd a győztes gólt is megszerezzük. Végül csodálatos győzelmet arattunk, olyan pillanatokat éltünk át, mint tavasszal. Ezekért a momentumokért érdemes futballozni!

Az első nyolc fordulót sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, azóta hét meccsen lépett pályára, szélső létére három gólnál jár. Kijelenthető, hogy jól megy a játék?

Igyekszem minden alkalommal hozzátenni némi pluszt, úgy érzem, eddig sikerült. Élvezem a focit, motivál, hogy a bajnokcsapat tagjaként küzdhetek hétről hétre. Ez felelősséggel is párosul, de nincs ezzel gondom, szeretek nyomás alatt játszani.

Ezek szerint van teher a Honvédon?

Egy bajnokcsapaton mindig van, ám ennél nehezebb terhet senki ne cipeljen! Büszke vagyok arra, hogy Kispesten futballozhatok, tizennégy évesen kerültem ide, rengeteget kaptam a klubtól. Ezt természetesen próbálom viszonozni: amíg bírom szuflával, hajtok a csapatért, a szurkolókért, és mindenért, amit számomra a Honvéd jelent.

A legutóbbi két fordulóban újra a tavalyi hadrendben futballoznak, az egyik pillanatban védőként, a következőben támadóként kell helytállnia. Nem okoz ez problémát?

Nem könnyű az „ingázás”, de szégyellhetném magam, ha gondot okozna. Azt nem tagadom, hogy a mérkőzések végére elfáradok, ezt nevezik jóleső fáradtságnak. Főleg akkor értem így, ha nyerünk…

Az újabb győzelmüknek köszönhetően a negyedik helyről várják a folytatást, csupán rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a Debrecen mögé, a Videoton és a Ferencváros azonban hétpontnyi távolságra van önöktől. Reális képet mutat a tabella?

Egy éve ilyenkor hattal voltunk lemaradva az éllovas Vasas mögött… Ha maximálisan nem is, többé-kevésbé elégedettek lehetünk az eddigi szereplésünkkel. Nyilván jó lenne veretlenül állni, ám a futballban sajnos előfordul, hogy vereséget szenved a csapatod. A helyzetünket az sem könnyíti, hogy amíg az előző idényben némelyek legyintettek ránk, ma már mindenki komolyan vesz bennünket, ellenünk, vagyis a bajnokcsapat ellen akarja csak igazán megmutatni, mit tud.

A szombati találkozót az újdonsült szövetségi kapitány, Georges Leekens is a helyszínen tekintette meg…

Utólag láttam egy fotón, hogy ott volt. Örülök, hogy Honvéd-győzelemnek lehetett szemtanúja.

Ennyi?

Az U21-es válogatott mezét magamra húzhattam, nem titok, egyszer a felnőtt válogatott is szeretném. Ez persze nem elég ahhoz, hogy meghívót kapjak, annak érdekében még az eddiginél is többet kell tennem. A bajnoki cím elhódításával valóra vált az egyik vágyam, de alig múltam huszonhárom, vannak még bőven álmaim…

Közeleg a visszatérés

Közeleg Patrick Ikenne-King visszatérése. A kispestiek nigériai jobbhátvédje még az első fordulóban, a Haladás ellen szenvedett súlyos térdsérülést. Műtétre végül nem volt szükség, ám a rehabilitációs munka a mai napig mindig tart. A honvedfc.hu tájékoztatása szerint a légiós még nem edzhet a társaival, de a hírek szerint arra van esély, hogy még ebben az évben pályára lépjen.

 

Forrás: Nemzeti Sport – Pietsch tibor


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!