aktuális híreink

Kispesti szív

Lapszemle

2017-11-10 14:56:58

Meglátta – odaadta.

Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd középpályása mesterien ívelt középre Danilo fejére, aki góljával eldöntötte a Puskás Akadémia elleni (4–3) múlt hét szombati bajnokit.

„Életre szóló élménnyel gazdagodtam, 18 évesen nem sűrűn élhet át ilyen drámai meccset egy futballista – mondta Banó-Szabó Bence, a kispestiek játékosa. – Amikor Holender Filip hozzám passzolt, láttam, hogy Danilo egyedül áll középen, ezért megpróbáltam a fejére tekerni a labdát – szerencsére sikerült. Leírhatatlan érzés, hogy a nyolcvanhetedik percben még három kettőre vezettek a felcsútiak, mégis nyertünk, mégpedig az én gólpasszommal. Ezért nem csak duma, hogy végig hinni kell a sikerben! Megmutattuk, milyen a kispesti szív. Nem adtuk fel egy másodpercig sem, igaz, ha Davide Lanzafame nem lő gyönyörű szabadrúgásgólt, akkor lehet, nem nyertünk volna – sőt, szinte biztos. A heti edzésmunkán érződött a siker hatása, még inkább összekovácsolta a társaságot a győzelem.”

A szombati győzelemmel a Honvéd pontszámban beérte a Debreceni VSC-t, így csak gyengébb gólkülönbsége miatt szorul a negyedik helyre.

„Ha reálisan figyeljük a helyzetünket, a dobogóra odaférkőzhetünk. A Ferencváros és a Videoton lehetőségeit figyelve nem lehetne őket utolérni – de úgy emlékszem, ez az előző szezonban sem volt másképp, mégis a Honvéd ünnepelhetett aranyérmet. Küzdünk a végsőkig! Minden jel arra utal, hogy kikászálódtunk a gödörből, az utóbbi két bajnokinkat megnyertük, s szeretnénk úgy téli szünetre vonulni, hogy az élbolyban maradtunk. Még négy bajnoki vár ránk, az Újpest elleni idegenbeli meccs után következik a Mezőkövesd, a Debrecen és a Paks elleni találkozó. S közben játszunk a Gyöngyössel a Magyar Kupában – nem titkolt célunk, hogy minél tovább jussunk abban a sorozatban is.”

Az ifjúsági Bajnokok Ligájában azonban erre már nincs sansz – múlt héten idegenben 8–0-ra kapott ki a kispesti csapat az FK Krasznodartól, vagyis a november 22-i visszavágó már csak formalitásnak tetszik. Simon Miklós, a Honvéd U19-es együttesének edzője azt mondta, hogy vagy ötven nemzetközi mérkőzésen irányította a Honvédot, de olyat egyszer sem érzett, mint az oroszországi mérkőzésen: egyszerűen nem volt esélyük.

„Borzalmas volt megélni a kinti meccset, nagy pofonba szaladtunk bele. Kis túlzással a krasznodari együttes alkotja az orosz válogatottat, de ez nem lehet mentség. Mint ahogyan az sem, hogy két belső védőnk is sérüléssel bajlódott. Nem szégyen a jobbtól tanulni. Más célunk pedig nem lehet, mint hogy a november 22-i visszavágón visszaszerezzük a becsületünket!”

Az ifjú kispesti középpályás addig sem unatkozik, hiszen jövő héten felkészülési mérkőzés vár rá és az U19-es válogatottra: hétfőn Olaszországgal méri össze tudását a két nemzeti csapat.

 

Forrás: Nemzeti Sport – Cserháti András

Fotó: Bakai Gusztáv


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!