aktuális híreink

Ez aztán a hozzáállás!

Lapszemle

2017-11-13 12:20:26

Mondhatta volna, hogy inkább otthon marad, s nézi a fákról lehulló, sárguló leveleket, esetleg nyakába veszi a várost, és körbenéz valamelyik vásárban – de Djordje Kamber nem ilyen. Ugyanis a Budapest Honvéd csapatkapitánya – csapattársával, Holender Filippel párban – megnyerte az I. Honvéd Teqball Kupa elnevezésű versenyt a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában csütörtökön, de a végső győzelemért járó kivételezéssel nem élt a bosnyák-magyar középpályás.

„A szakmai stáb döntése alapján az aranyérmes párosnak nem kellett volna megjelennie a pénteki edzésen – mondta Djordje Kamber, a kispestiek 33 esztendős védője. – De meg sem fordult a fejemben, hogy ne menjek, s Filip is így gondolkodott – hogy nézett volna ki, ha csapatkapitányként tréning inkább lógattam volna a lábam?! Nem, én nem vagyok ilyen, engem nem ilyen fából faragtak. Úgyhogy mentünk ki a pályára, nagy büszkén, hiszen mégiscsak mi nyertük meg a kupát. Remek csapatépítő programnak bizonyult a teqball-verseny, ráadásul el is fáradtunk, hiszen majd’ négy óra hosszáig tartott a csata. Nagyon észnél kellett lenni, hiszen bármikor úgy pattanhatott a labda, ahogyan nem számítottunk rá úgyhogy valóban hasznosan töltöttük el az időt.”

A csapatnak azért is lehetett jókedve, mert az utóbbi két bajnokiját megnyerte (Balmazújváros 3–0, Puskás Akadémia 4–3), így stabilizálta helyét az élmezőnyben.

„Csak gyengébb gólkülönbségünk miatt szorulunk a negyedik helyre a Debrecennel szemben. Hogyan is fogalmazzak, elég furcsa szezont tudhatunk egyelőre magunk mögött, sajnos hullámzóan teljesítünk. Ez több tényezőnek is betudható: edzőcsere történt a nyáron, több felállást is kipróbáltunk, s a keretünk is átalakult. Rossz volt megélni, hogy egyszer stabilan védekeztünk, majd megint ingatag lábakon állt a hátsó sorunk – stabilizálnunk kell a jó teljesítményünket, s akkor tapadhatunk a Ferencvárosra és a Videotonra. A következő feladat, hogy idegenben győzzük le az Újpestet – zárt kapuk mögött. Nagyon sajnálom, hogy nem jöhetnek be nézők, szurkolótáborunk nélkül sokkal nehezebb játszani, s ez nem valami kötelező duma, valóban ez a helyzet. Amikor gödörbe kerülsz, elkél a segítség, s akkor a szurkoló valóban tud rajtad lökni egyet, s így kikászálódsz a hullámvölgyből – nem kell messzire mennünk, legutóbb a Puskás Akadémia ellen a 87. percben még három kettes hátrányban voltunk, végül mégis nyertünk négy háromra. Végig éreztették velünk a drukkereink, hogy mellettünk állnak – nélkülük nem sikerült volna fordítani.”

 

Forrás: Nemzeti Sport – Cserháti András


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!