aktuális híreink

Vendég Liverpoolból

John Achterberg Kispesten

2017-11-13 17:25:40

A világhírű angol klub, a Liverpool FC kapusedzője, John Achterberg a napokban Kispestre látogatott. Mielőtt azonban találgatásokba bocsátkoznánk, a holland szakember nem Tóth Iván állására pályázik, hanem régi barátját, a Honvéd jelenlegi vezetőedzőjét, Erik van der Meert jött meglátogatni Magyarországra.

- Nagyon régi barátok vagyunk Erikkel. Rendszeresen sokat beszélgetünk. Amikor felmerült, hogy a Honvéd vezetőedzője lesz, már akkor beszéltünk, arról, hogy egyszer meglátogatom. A válogatott meccsek miatt szünetel a bajnokság, így most alkalom nyílt a vizitre. A barátomon kívül, persze a Honvédra is kíváncsi voltam, mert már korábban jártam Kispesten – kezdte mondandóját John Achterberg.

- Nocsak, mikor jártál nálunk?

- 1992 nyarán az Utrecht második számú kapusa voltam, és Tatabányán voltunk edzőtáborban.  Egy barátságos meccset játszottunk a Honvéddal a Bozsik Stadionban. Emlékszem a kispesti pályára és Tatabányára is. Mondtam is Eriknek, hogy te is játszottál itt, de ő nem emlékezett rá. 

- Játékos pályafutásod befejeztével kapusedző lettél, csaknem egy évtizede az angol Liverpool kapusait edzed.

- Kilencedik évemet töltöm a Liverpoolnál. Négy évig a tartalék csapatnak és az akadémiának voltam a kapusedzője, az utolsó 5 évben a felnőtt csapat kapusait edzem.

- Nem vagy egy vándormadár.

- Játékosként sem voltam vándormadár, 11 évig voltam egy helyen, edzőként sem váltogatom a klubjaimat. Az edzők élete nem egyszerű, hiába maradnál szívesen egy helyen, ha menedzser, vagy edzőváltásnál mást hoznak helyetted, szerencsére nálam eddig ezzel nem volt gond, mindig megtartottak. Nekem ez egy elismerés. 

- Láttad a legutóbbi hazai meccsünket a PAFC ellen?
- Meccset sajnos nem láttam, de több edzést megnéztem. 

- Mit tapasztaltál? 
- Jó intenzitású tréningek voltak, ahol néhány technikás játékost is láttam.

- Név szerint?
- Neveket sajnos nem tudok mondani, nem igazolási szándékkal jöttem – mondja mosolyogva. A kicsi alacsony játékosok jól pörögtek és a brazil fiúnak, Danilonak a góljai is tetszettek.  

- Mi a véleményed a kapusainkról?
- Érdekes volt látni a magas színvonalat, úgy, hogy az elsőszámú kapus ugye a válogatottnál volt. Jó véleménnyel vagyok a magyar kapusokról, Gulácsival és Bogdánnal is volt szerencsém dolgozni. Bogdán Ádámnak éppen tegnap a tartottam egy edzést. 

- Az edzéseken kívül mivel töltötted az időd Budapesten?
- Amikor a kilencvenes években itt jártam a városból nem láttam semmit, mert Kispesten lejátszottuk a meccset és rögtön visszatértünk Tatabányára az edzőtáborba. Most Erik megmutatta a várost, és bebizonyosodott, hogy amit mesélt az mind igaz, mert Budapest gyönyörű metropolisz, és az éttermek is nagyok jók.

 

Fotó: express.co.uk


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!