aktuális híreink

Küzdeni néma csöndben

Lapszemle

2017-11-16 11:08:16

Amikor épp formába lendült volna a Honvéd, akkor … Jött a válogatott szünet. Pedig a kispestiek legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, simán verték meg (3-0) a Balmazújvárost, majd döcögősebben, a hajrában szerzett két góllal fordítottak és nyertek (4-3) a Puskás Akadémia ellen.

„Úgy érzem, nem okozhat gondot a kihagyás, a felcsútiak elleni elképesztő meccs még inkább összekovácsolta a csapatot, kicsit visszaköszönt az előző szezonbeli játékunk, amikor az utolsó percekben nyertünk meg meccseket – mondta Gróf Dávid, a Honvéd 28 esztendős kapusa, aki kapott ugyan meghívót a válogatottba, azonban nem lépett pályára a Luxemburg (1–2) és a Costa Rica elleni (1–0) felkészülési mérkőzéseken. – Azonban nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy minden rendben, hiszen látnunk kell, a csapat védekezése nem az igazi, sok gólt kapunk. Érdekes, hiszen Balmazújvárosban alig jutott el az ellenfelünk a kapunkig, egy hétre rá meg kapunk három gólt, és még helyzeteket is puskázott el a Puskás Akadémia. Nem lehet elégszer mondani, hogy nem szabad butaságot csinálnunk, gyermeteg hibákat elkövetnünk, mert bajba kerülhetünk. Mert amíg a támadósorunkban mindig akad valaki, aki kihúzza a csávából a csapatot, addig nincs baj, de ha ez elmarad, akkor pontokat veszíthetünk. Ez nem férhet bele Újpesten.”

Ahol zárt kapus mérkőzésre kerül sor. Kis túlzással már megszokott, hogy a lila-fehérek hazai pályán – a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának büntetése miatt – nézők nélkül játszanak, hiszen a Vasas (1–0), a Diósgyőri VTK (1–1) és a Puskás Akadémia (1–3) elleni összecsapásokon is üres lelátók ellen léptek pályára a fővárosiak szurkolóik viselkedése miatt.

„Pályafutásom során egyetlen zárt kapus meccsen játszottam, a Bajnokok Ligája-selejtezőben a Hapoel Beer-Seva ellen a nyáron – folytatta Gróf Dávid. – Igaz, nem mondanám kimondottan zárt kapus meccsnek, hiszen a mieink a stadionon kívül szurkoltak nekünk, míg körülbelül kétszáz izraeli drukker bejöhetett a stadionba. Nem ideális helyzet, de így is nyernünk kell a Megyeri úton. Figyelnünk kell a hazai támadókra, így például Simon Krisztiánra, aki rendkívül gyors, s súlyos térdsérülései után egyre inkább visszanyeri formáját. Mindig elemzem a következő ellenfelek játékosait, általában pénteken vagy szombaton, hogy friss legyen az élmény – érdekel, hogy a kapu mely oldalát szeretik választani a lövéseknél, kivárnak-e előtte, s persze a tizenegyeseket is górcső alá veszem. Fel kell készülni!”

Forrás: Nemzeti Sport – Cserháti András

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!