aktuális híreink

Helyzet

Lapszemle

2017-12-04 11:26:15

Képtelenség csalódás nélkül megélni csapatunk produktumát az utolsó tíz fordulóban. A 2016/2017-es szezon szenzációs teljesítménye után bíztam a jó folytatásban, de ugyanakkor számoltam a csapat teljesítményének csökkenésével is. Jó öltözőnk volt és van, kevés játékost vesztettünk, és mind a játékosok, mind a stáb elkötelezett a Budapest Honvéd sikerének érdekében. Mostani teljesítményünknél tíz ponttal többen reménykedtem. Egyáltalán nem gondolom ezt illúziónak, hanem inkább a várható teljesítmény megjelölésének. Eddigi teljesítményünket sajnos nem lehet egy-két játékosra vagy csak az edzőre fogni, mert az eredmények tisztességes elemzése a probléma sokrétűségéről világosít fel minket. Már jó ideje dolgozunk a problémák feltárásán. Remélem, a tavaszi szezonban már majd a 2016/2017-es szezon kispesti alakulata jelentkezik.

Köszönöm a szurkolók kitartását! Azt mondják, hogy a sikernek sok apja van, a kudarc pedig fattyú. Állandó jelenlétükkel és buzdításukkal szurkolóink megmutatták, hogy akkor is velünk tartanak, amikor nem sikerül kielégíteni jogos igényeiket. Mindenben támogatom játékosainkat és klubunk alkalmazottjait, de szeretném tudatni mindenkivel, hogy nincs nálam keményebb kritikusa a gyenge teljesítménynek. Sem az önámítás, sem a rózsaszín szemüveg nem tartozik kedvenc műfajaim közé. Mindent megteszünk, hogy a tavaszi szezonra csapatunk visszatérjen a helyes útra, és további sok örömet okozzon szurkolóinknak. Remélem, intézkedéseink eredményt szülnek, és ha a megfelelő eredményt nem is, de a megfelelő elszántságot annál inkább garantálni tudom. Meglehet, az elmúlt szezon elkényeztetett mindannyiunkat, de ez nem ok arra, hogy feladjuk álmainkat.

Az elmúlt héten soha nem látott bírózás tört ki az NB I-ben. Ugyan klubpolitikánk része, hogy a játékvezetők felé irányuló kritika, jogos vagy jogtalan, játékosaink és edzőink részéről tiltott gyümölcs, természetesen mi is néha szenvedő alanyai vagyunk egy-egy játékvezető tévedésének. Szóval néha nem könnyű. Azt viszont tartom, hogy az elmúlt fordulók állandó, és sok esetben teljesen méltánytalan, bírózása árt a játéknak, a kluboknak, a közönségnek, a játékvezetőknek, és különösen a fiatal játékosoknak, akik előbb-utóbb elhiszik, hogy a sikertelenség okát nem magukban, hanem a játékvezetésben kell keresni. A szurkolók pedig, látván és hallván valamelyik gyermekien narcisztikus edző szerecsenmosdatását, lassan kezdi elhinni, hogy éppen az ő csapata ellen szervezi az összeesküvést az MLSZ, a politika, vagy valamilyen sötét erő. Hogy az emberek miért vevők ezekre a bugyuta trükkökre, én nem tudom. De azt igen, hogy azok az edzők, akik ezt a műfajt sorozatszerűen művelik, jobban éreznék magukat, ha az óvodások csapatát edzhetnék. Akkor ugyanis egy színvonalon érezhetnék magukat a játékosaikkal.

Olvasom, hogy ma az M4 Sport a román bajnokság egyik mérkőzését közvetíti. Őszintén szólva én sokkal szívesebben nézném az OTP Bank Liga egyik mérkőzését, mint a Sepsi-Dinamo Bukarest mérkőzést. Véleményem szerint semmivel sem lenne kevesebb nézőnk a stadionban, ha péntek este egy, szombaton két, vasárnap egy vagy két mérkőzést közvetítene az M4 Sport. Hozzáteszem, a jelenlegi NB II-es vasárnapi mérkőzésközvetítés negatív üzenet a labdarúgás kedvelői részére. Először is a színvonal általában közel sincs a rossz NB I-es mérkőzések színvonalához, másodszor pedig két magyar kisváros csapatnak mérkőzése senkit sem érdekel, kivéve a két város szurkolóit. Szóval sokkal több értelme lenne akkor is egy NB I-es mérkőzést közvetíteni. Ha már mindenképpen muszáj a másodosztály egy mérkőzését is látnunk, akkor lényegesen jobb lenne a nem annyira nézett péntek vagy hétfő este. Vasárnap a labdarúgás ünnepnapja. Meggyőződésem, hogy ezek a mérkőzések nem ünnepi portékák.

Sokan érdeklődtek utánpótlásközpont és stadion terveinkről. Az utánpótlásközpont átadási határideje eredetileg 2018. február 22. volt. Az egyik kivitelező most határidő-módosításért folyamodott a kivitelezőt felügyelő állami szervhez. Azzal kell számolnunk, hogy kérése meghallgatásra talál. Ha megkapja a kért két hónapos halasztást, akkor május, a bajnokság utolsó hónapja, előtt nem számolhatunk az akadémia költözésével. Ez gyakorlatilag kizárja azt, hogy a stadion bontását a 2017/2018-as szezon befejezése előtt elkezdjék. Ha június hónapban átköltöztetjük az új utánpótlás központba az akadémiát és az iskolát, akkor megkezdődhet a stadion bontása is. Ez a halasztás egyetlen magyarázata. Természetesen olvastam mindenféle összeesküvés-elméleteket is ezzel kapcsolatban Ha ilyen összeesküvések léteznek, akkor ezek olyannyira titkosak, hogy még én sem hallottam róluk.

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!