aktuális híreink

Következik a 26. Bp. Honvéd - Paks

OTP Bank Liga, 19. forduló

2017-12-06 13:15:09

A hazai mérkőzések története

2006. november 13-án a Bozsik Stadion rekonstrukciója miatt Csepelen játszottunk először a paksiakkal, a mérkőzés gólnélküli döntetlent hozott. Második alkalommal, 2008 tavaszán már a Bozsik Stadionban fogadtuk a zöld-fehéreket, a 2-1-es győzelem gólszerzői Zsolnai és Genito voltak. A 2009-es évben két meccs is volt Kispesten, érdekesség, hogy mind a két találkozó 1-1-es döntetlenre végződött. Tavasszal Hidi Patrik, ősszel Palásthy Norbert volt a gólszerzőnk. Hidi egyébként ezen a mérkőzésen mutatkozott be az NB I-ben. 2011-ben ugyancsak két alkalommal játszottunk Kispesten. A tavaszi összecsapás a mi sikerünket hozta, a kapus poszton is kiváló teljesítményre képes Ivan Lovric ezúttal a góllövő tudományát kamatoztatta, találata 3 pontot ért a Honvédnak. Az őszi meccs nagy csatát hozott, amiben sajnos 3-2-re alulmaradtunk, góljainkat Botis és Torghelle szerezték. Egy évvel később újra gólgazdag meccset játszottunk, a találkozón 6 gól született, de csak egy ponttal lettünk gazdagabbak, a Honvéd góljait Vernes, Zivanovic és Délczeg szerezték. 2014-ben kétszer játszottunk a Bozsik Stadionban, tavasszal 1-1, ősszel 0-0 lett az eredmény. A három legutóbbi meccsünket mind megnyertük, 2016 tavaszán 2-0-ra, ősszel 3-1-re, 2017 tavaszán pedig 2-0-ra győztünk.

A hazai meccsek mérleg a számunkra kedvezőbb, ugyanakkor a döntetlenek száma meglehetősen magas - öt kispesti, egy paksi győzelem, hét döntetlen.

A góllövőlistát Eppel Márton vezeti 5 találattal, a 2. helyen Kiss Tamás áll 4 góllal, a 3. helyen Böde Dánielt találjuk. A három játékos közül csak Eppel Marcit növelheti góljai számát, mert Kiss Tamás már visszavonult, Böde pedig a Ferencváros játékosa.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Búcsú a Bozsik stadiontól - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!