aktuális híreink

Jövő reménységei 1.

Török Kevin

2017-12-18 01:51:45

Nyáron érkezett a Magyar Futball Akadémiára és rendkívül büszke arra, hogy itt játszhat, habár furcsállja, hogy az edzések miatt az eddig megszokottnál jóval kevesebb szabadidő áll a rendelkezésére. Nagy álma, hogy 16 éves korára NBI-es játékos lehessen.

Mondj pár szót magadról!

Török Kevinnek hívnak. Tizennégy éves vagyok, februárban leszek tizenöt. Az U15-ös korosztályban játszom, nyáron igazoltam a Honvédhoz.

Hogyan csöppentél a futball világába? Miért szereted a focit?

Apukám vezetett be a futball világába. A testvérem is focizott régebben. Azért szeretem a focit, mert kihívások elé állít.

Hol játszottál ezelőtt?

A Rendőr TE-ben kezdtem focizni, ahol fél évet töltöttem. Onnan a SZEAC-ba igazoltam, ahol majdnem nyolc évet játszottam. Itt hosszú, kemény munka után sikerült feljutni az NBI-be. Nagyon szerettem a SZEAC-ban focizni. Kiváló edzőim voltak, olyanok, mint például Bíró Gyuri bácsi, Szöllősi István, Igor Bilic és Paksi Péter. Sokat köszönhetek nekik.

Hogyan kerültél a Magyar Futball Akadémiára?

A SZEAC-ban fociztam, mikor felfigyelt rám a Honvéd. Lejöttek Szegedre velünk találkozni és elmondták, hogy mit kell tudni az akadémiáról. Én már az első találkozás után tudtam, hogy a Honvédba fogok jönni.

Nehéz volt beilleszkedni a kollégiumba? Milyen változásokat kellett megszoknod?

Egyáltalán nem volt nehéz beilleszkedni. Rendesek az edzők, jól kijövök a társakkal. Azt kellett megszokni, hogy az edzések és a tanulás mellett nagyon kevés szabadidőm marad.

Kik a kedvenc játékosaid?

Lionel Messi és Sergio Ramos. Azért, mert jól látnak a pályán és meg merik csinálni, amit szeretnének. Ramos kemény, agresszív játékos, Messi pedig egyszerűen egy zseni.

Magyarországon vagy inkább külföldön képzeled el a jövődet?

Ha úgy fejlődök itt az akadémián, akkor 16 évesen be szeretnék mutatkozni az NBI-ben. Ha ez sikerült, utána mindenképpen külföldre szeretnék kimenni, futballozni. A tervem Németországba, Hollandiába vagy Spanyolországba kijutni. Azért szeretnék külföldön játszani, hogy minél jobb játékos lehessek. Azért is szeretnék külföldön játszani, hogy megmutassam, hogy igenis tehetségesek a magyarok.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásod során?

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy szegediként Magyarország legjobb akadémiáján játszhatok és fejlődhetek. Még arra is büszke vagyok, hogy tizenhárom évesen behívtak az U15-ös magyar válogatottba, ahol bent is tudtam maradni.

 

Névjegy:

Név: Török Kevin

Születési hely, idő: Szeged, 2003. 02. 17.

Poszt: Belső védő, védekező középpályás

Magasság: 178 cm

Súly: 67 kg


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!