aktuális híreink

U15: Nehéz lesz megismételni az őszt, de megpróbáljuk

Interjú Isa Gáborral az U15 edzőjével

2017-12-31 09:58:13

A Magyar Futball Akadémia csapatai igazán szép őszt tudhatnak maguk mögött. Három gárdánk, az U19, U16 és az U15 az élen zárta a szezont. Az U17-es csapatunk jelenleg ugyan az 5. helyen áll, de lemaradása mindössze 3 pont a 2. helyen álló Győr mögött. Sorozatunknak ebben a részében Isa Gáborral, U15-ös együttesünk edzőjével ültünk le értékelni a csapat őszét.

- Először is gratulálunk! 15 mérkőzésből 13 győzelem, 2 döntetlen, 57 rúgott és 8 kapott gól, 41 ponttal 1. helyen a csapat. Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

- Az eredményeket tekintve minden pozitív, és ha a srácokat nézzük, le a kalappal előttük! Összességében a teljesítmények is jók voltak ahhoz képest, hogy 15 új játékos van a csapatban. Most azt gondolom, hogy ősszel fölényben voltunk a többiekkel szemben. Akaraterőben mindenféleképpen, de 90%-ban a játék minőségében is. Ez a gyerekek képességeit bizonyítja.

- Mennyi időbe telt míg összeszoktatok a srácokkal, főleg úgy, hogy ennyien érkeztek?

- A vártnál hamarabb összeállt az együttes és ez meglepetést okozott számunkra. Nyáron kimentünk Németországba egy tornára, ahol Bundesliga csapatok utánpótlás gárdái szerepeltek és döntőt tudtunk játszani a Werder Bremennel. Olyan csapatok végeztek mögöttünk, mint a Hertha, a Hannover, a Hamburg és sorolhatnánk. Ahogy haladtunk előre, úgy lett egyre jobb a játék, végül 4 győzelemmel és 1 döntetlennel zártunk. Bár a csoportban 1-0-ra mi győztünk a Bréma ellen, a fináléban nekik jött ki jobban a lépés, ott ők győztek 2-1-re. Hogy döntőt fogunk játszani, a legmerészebb álmunkban sem tudtam remélni. Jók ezek a tornák, még többre kérne járni, mert itthon nem vagyunk ilyen kihívásoknak kitéve.

- Láttál jeleket arra vonatkozóan, hogy ilyen lesz az ősz?

- Igen, elsősorban a fegyelem és az akarat terén. Ez ennek a csapatnak az erőssége. Azt mindnyájan tudjuk, hogy minden együttest az egyéniségeik viszik a csúcsra. Ha 11 szorgalmas gyereket beteszel egy csapatba, nem fogsz nyerni. De megvannak azok a játékosok, akik most jelen pillanatban viszik előre a csapatot, a többiek pedig megvannak hozzá, hogy megfelelő táptalajt adjanak.

- Volt a bajnokságban egy 9 győzelemből álló sorozat. Köztük olyan eredmények, mint az Illés elleni 7-0, az FTC elleni idegenbeli 4-0-ás siker, a Videoton elleni 7-1, a Spartacus 1928 elleni 5-0 és a Grosics Akadémia ellen elért 8-4-es győzelem.

- Az a 4 gól, amit a Grosicstól kaptunk, még mindig fáj. 8 gólt kaptunk összesen, ennek a felét tőlük, akik az utolsó előtti helyen állnak.

- Hogy látod a csapatrészek teljesítményét?

-2 kapusom és 21 mezőnyjátékosom van, tudok variálni a sok ügyes játékosból. Akad olyan, aki azért játszik védőt, mert hátul nagyobb szükség van rá. A kapusokból egyik sem okozott csalódást az ősszel, be lehet tenni őket bárki ellen. A védelmünk magabiztos, végre akarják hajtani, amit mondasz nekik. Németh Dani holtversenyben áll a góllövőlista élén 12 góllal, de csak azért ennyivel mert 1 gólját Nikitscher Gergőnek írták, aki így 10 góllal negyedik. És ott van még Benkő Laci, ő 9 góllal ötödik ezen a tabellán. Kifejezetten nehéz helyzetben van egy edző, amikor mindenki rendelkezésre áll, de pénteken meg kell mondani, ki az az 5 játékos aki kimarad..Nyilván, aki standard játszik a válogatottban, azt nem hagyom ki, bár volt már rá precedens.

- Van egy nagy ellenfél, a Debrecen. 1 pont választja el a két együttest egymástól, a többiek már nagyon le vannak szakadva. Pallagon 1-1 volt az eredmény.

- Ráadásul kihagytunk egy 11-est. Az első félidőben simán eldönthettük volna a mérkőzést, a szünetben vezettünk és büntetőt hibáztunk. Ha belőjük, megvan a meccs, semmi gondunk nem lett volna.  A második félidő közepén feljött a hazai csapat, ekkor egy távoli lövéssel egyenlítettek. A végén még volt 2 ziccerünk, amit nem rúgtunk be. Összességében talán reális a döntetlen, de nyerhettünk volna.

- Tavasszal nagy csata lehet majd velük. 1 pont az előny. Jobb csapat vagyunk?

- Tavaly bajnokok voltak U14-ben. Viszont akárcsak a mienk, a Debrecen kerete is változott. Elvesztették a csatársorukat, Nikitscher Gergő például itt van, Mak Dominik pedig Felcsúton, tehát ők gyengültek.

- Milyen tavaszra számítasz?

- 41 pontot nehéz lesz ismét szerezni, de megpróbáljuk.

- Akárcsak a többi akadémiai csapat, Ti is január 3-án kezdtek. Tervezel-e a keretben változást?

- Nem jön senki. A kapus Boros Roland, a belső védő Bartha Botond és a középpályás Török Kevin a felkészülést az U16-ban kezdik, ha ott beférnek, akkor ott fognak játszani.

 

Maros József

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!