aktuális híreink

Erőt adó meccsek

Lapszemle

2018-01-16 16:02:55

Egy hét. Soknak nem mondható, amikor arról van szó, egy edző éppen ennyi ideje irányítja a felkészülést, ismerkedik új csapata lehetőségeivel, ugyanakkor némileg más a helyzet, ha tudjuk, az illető már harmadszor vállal munkát ugyanott, arról nem is beszélve, korábban éppen annál a klubnál lett belőle ismert labdarúgó. Supka Attila a Bp. Honvédban mutatkozott be az NB I-ben, később két periódusban is irányította vezetőedzőként a kispestieket, majd miután december 10-én kiderült, az azonnali hatállyal menesztett holland Erik van der Meert ő váltja a kispadon, minden tudásával azon van, hogy a január 9-én megkezdett felkészülés során az együttest a lehető legjobban felkészítse a folytatásra.
 

„Nagyon jó érzés volt az elmúlt héten, a felkészülés első napján újra belépni a Bozsik-stadionba, már csak azért is, mert a klubépületben és az öltözőben is sok ismerőssel találkoztam. Egy kicsit olyan volt ez, mint amikor hazatér az ember... – indította a beszélgetést Supka Attila. – Természetesen volt, és van is bennem bizonyítási vágy, mert bár a távozásom óta folyamatosan dolgoztam, azért az élvonal más mint az NB II, arról nem is beszélve, hogy az aktuális bajnokcsapathoz jöttem. Nagy Gergő, Baráth Botond vagy éppen Bobál Dávid sokat fejlődött azóta, kész futballistaként más bánásmód jár neki, mint fiatal tehetségként, ám a cél valamennyiünk számára közös: versenyben vagyunk a Magyar Kupában, negyedik helyezettként várjuk a bajnokság folytatását, vagyis két sorozaton keresztül is lehetőségünk van kilépni a nemzetközi kupaporondra. Az elmúlt kedden fizikai felméréssel indítottuk a felkészülést, Nagy István erőnléti edzővel örömmel láttuk, a játékosok jó állapotban vannak, és erre lehet építkezni.”

Való igaz, a Honvéd a Magyar Kupában ott van a legjobb tizenhat között, mi több, esélyesként várja az NB II-es Siófok elleni páros mérkőzést, és bár a kispestiek tisztában vannak vele, egyetlen riválist sem szabad lebecsülni, komoly meglepetés volna, ha nem sikerülne kiharcolni a továbblépést. Ott pedig biztosan lesz két alacsonyabb osztályú csapat, ráadásul a Videoton és a Ferencváros sincs már versenyben, ami legalábbis esélyt kínál(hat) az esetleges jó folytatásra. Ami pedig a bajnokságot illeti, a Lokival szemben összeszedett hárompontos hátrány messze nem ledolgozhatatlan, már csak azért sem, mert Heffler Tibor leigazolása után a klub vezetői dolgoznak a játékoskeret további megerősítésén.
„Az edzéseken azt látom, mindenki bizonyítani akar, és ez több szempontból is jó: a futballista felpörgeti, jó állapotba hozza magát, az edzőnek pedig több a választási lehetősége, amikor a legjobb csapatot akarja a pályára küldeni – folytatta az ötvenöt esztendős szakember. – Február ötödikén megyünk Törökországba edzőtáborozni, addig azonban van még három hetünk, amelyet jól kell felhasználnunk. Az indulásnál elmondtam a kerettagoknak, az első két és fél hétben a fizikai képességek fejlesztésén van a hangsúly, persze, vannak olyan játékok, amelyben a taktikai felkészítésre is hangsúlyt fektetünk. Mielőtt elutazunk az edzőtáborba, öt felkészülési találkozót is játszunk, bár nem kizárt, hogy még többet is, abból hátrányunk nem lehet. Szeretnénk egy belső védőt, egy bal hátvédet és egy középpályást is igazolni, és mert Törökországban erős ellenfelekkel játszunk, addigra kiderül, hogy is nézünk ki valójában. Hozzá teszem, mondhatok én bármit, úgyis a bajnokság mutatja meg, sikerült a felkészülés, vagy sem. Bízom benne, nem rontunk el semmit!”

 

Forrás: Nemzeti Sport
 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!