aktuális híreink

Túl a kisikláson

Lapszemle

2018-01-17 11:00:20

Zsúfolt program, állandó pörgés, meccs meccs hátán – nem csoda, hogy ráfért a pihenés Gróf Dávidra. A kispesti kapus ki is használta a téli szünetet, párjával elutazott Spanyolországba.

„A testvérem Elchében dolgozik, őt látogattuk meg– mondta Gróf Dávid, a Budapest Honvéd 28 esztendős kapusa. – Bejártuk a dél-keleti országrészt, láttuk Alicantét is, szóval, élveztük minden pillanatát! Úgy egy év után szusszanhattam egyet, hiszen tavaly télen az édesapámmal, a korábbi kapus Gróf Attilával edzettem sokat, majd nyáron szerencsére a válogatottnál volt jelenésem, utána pedig kezdődött a nyári felkészülésünk. Ideje volt, hogy pihenjek, teljesen feltöltődve térhettem vissza a Honvédhoz.”

Szüksége is lesz a csapatnak a jó kapusteljesítményre is, hiszen az együttes eddig harminc gólt kapott a szezonban, amely rengeteget – ebben persze az egész társaság ludas.

„Nem ott állunk a tabellán, ahol egy bajnokcsapatnak illene. Az ősz gyengébbre sikerült, mint reméltük, két alkalommal is hullámvölgybe kerültünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak többször. Bizonyítanunk kell, hogy az első három hely egyikére érdemes a csapat. Most dolgozom először Supka Attilával, nagyon pozitív benyomásokat szereztem róla, emberileg és szakmailag egyaránt. Élvezem a közös munkát! S nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is szeretnénk eredményesen szerepelni – a legrövidebb út a kupán át vezet a nemzetközi porondra. Nyilván előny, hogy a Ferencváros és a Videoton kiesett a sorozatból, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogyan győzzük le a következő ellenfelünket, a Siófokot. Ha az első öt tétmeccsünkből jól jövünk ki, vagyis a Siófokot oda-vissza legyőzzük, valamint jó eredményt érünk el a bajnokságban a Ferencváros, a Videoton és a Vasas ellen, jóval szebben fest majd a szezonunk. Érzem a társaságon, hogy rendkívül motiváltan várja a folytatást, mindenki bizonyítani akarja, hogy az őszi produkciónknál többre vagyunk képesek.”

Kérdés, Gróf Dávid Kispesten bizonyíthat-e – információnk szerint a kapus iránt elsősorban Hollandiából érdeklődnek.

„Még másfél év van hátra a szerződésemből, s jól érzem magam Kispesten. Ugyanakkor jó lenne majd újra légiósnak állni. Szerettem Skóciában és Angliában is szerepelni, meglátjuk, mit hoz a jövő. Már nyáron is volt lehetőségem, de akkor sem azzal törődtem, hogy mindenáron klubot váltsak. A legfontosabb, hogy eddzek ugyanolyan keményen, mint eddig, abból nem lehet baj…”

Forrás: Nemzeti Sport


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!