aktuális híreink

Ismét

Lapszemle

2018-01-17 11:41:27

Szóval igen. Ismét itt vagyok. Lassan már a jetlag-et is túléltem és emberibb formába kerülök belsőleg is. Túl vagyunk a szezon eleji sajtókonferencián és chat-en is, ami szerintem elég jól sikerült. Még a vakációm és a nyakkendőm után is volt érdeklődés. Na meg persze a csapattal kapcsolatban. Ígérem, a hozzám beérkezett kéréseknek megfelelően a jövőben megpróbálok többet írni a futballvilágon kívül történő eseményekről. Ami a vakációmat illeti, az kellemes volt. Házam előtt a homok továbbra is fehér, az időjárás jó, a tenger langyos, és kis erőfeszítéssel lehet homárt is fogni. Még kisebb erőfeszítéssel el lehet menni az étterembe, és ott enni a homárt. Megérkezésem után a budapesti időjárás visszarántott a valóságba. Január van.

Az elkövetkező szombaton két zártkapus felkészülési mérkőzést játszik csapatunk a Dorog és a Csákvár csapata ellen. Nagyon nem szeretem a zártkapus dolgokat, mert a közönségsport már nem az, aminek lennie kellene, közönség nélkül. Szerencsétlen módon az MLSZ és a rendőrségi rendelkezések viszont olyan költségeket rónak ránk a nehezen biztosítható ESMTK pályán, amelyeket nem tudunk felvállalni. Hozzáteszem, a drótkerítések általában átlátszóak.

Egy játékost leigazoltunk, kettőt-hármat még keresünk. Rajta vagyunk, de a feladat nem könnyű. A rossz szabályozás miatt a középszerű magyar játékosok bére megemelkedett, a jobb magyar játékosok pedig jóval többet kérnek, mint amennyit érnek, vagy amennyiért külföldről pótolhatók. Természetesen mi leginkább az akadémiáról szeretnénk játékosokat felhozni az első csapathoz, de ennek a folyamatnak is megvan a maga módja, és a siettetés mind a csapatot, mind a játékost sújtaná. Így aztán ezzel a forrással óvatosan kell bánnunk. Mindezek mellett úgy gondolom, jó úton haladunk, és február közepére meglesznek a keresett játékosok.

Van egy rossz szokás a magyar futballvilágban. Valaki kimegy külföldre. Eltölt ott nyolc hónapot egy teaházban mint felszolgáló, vagy mint másodedző az Al Dzsumbuj csapatában Paradorban. Utána visszatér ideiglenesen vagy permanensen Magyarországra, és itt nagy szaktudással osztja az észt arról, hogy mi a baj a magyar futballal. Ezt a rendkívül visszataszító jelenséget legalább havonta egyszer tapasztalom a médián keresztül. Itt lenne az ideje mindenkinek tudomásul venni, hogy a Magyarországon dolgozó magyar és külföldi szakemberek pontosan tudják, mit kell tenni a labdarúgás felvirágoztatásáért. Vannak, akik túl lusták, elkeseredettek, vagy reményvesztettek, és nem csinálják. De tudják. Aztán vannak, most már egyre többen az utánpótlásban, akik csinálják, és jól csinálják. Ennek belátható időn belül meg is lesz az eredménye. Abba kellene hagyni a fölösleges fecsegést, meg a használhatatlan tanácsadást. Ha csináljuk, amit tudunk, és tudjuk, amit csinálunk, lesz eredmény. Bízzunk magunkban!

A jellemlepra különböző fázisában szenvedő politikusaink ismét megindították szokásos hadjáratukat a sportklubok kormány által engedélyezett TAO bevételei ellen. Minden politikus hangosan támadja a demagógiát mint politikai eszközt, de úgy látszik, ez a tiltás nem vonatkozik azokra a sportfejvadászokra, akik szeretnék tönkretenni a magyar sportéletet, és szégyenérzet hiányában össze-vissza hazudoznak a TAO felhasználásról, és annak hasznosságáról. Miután én csak egy klub gyakorlatát tudom képviselni, de azt viszont hitelesen, erről a gyakorlatról szeretnék egy pár szót ejteni. Úgy gondolom, hogy a tények még a demagógiánál is meggyőzőbbek. A 2017/2018-as idényre a Budapest Honvédnak és a Magyar Futball Akadémiának 164 millió forint TAO-t engedélyezett a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlásra és annak működtetésére. Ezt a klubnak 10%-kal kell kiegészíteni. Ezen kívül szintén engedélyezve lett 47 millió forint tárgyi eszköz vásárlására, amit 30% önrésszel kell kiegészítenie szervezetünknek. Tehát ez minden. Ez még szép és jó is lenne, de ebből az engedélyezett összegből még mindig nem tudtunk 140 millió forintot megszerezni az üzleti szektortól. Hogy mindenki világosan lássa, az első lépés az, hogy az MLSZ engedélyez egy bizonyos összeget. A második lépés az, hogy azután rá kell vennünk egy vállalati adófizetőt, hogy adójának egy részét a Honvédhoz irányítsa. Számomra teljesen érthetetlen okokból ez nekünk eddig nem sikerült ebben az évben. Tavaly egy amerikai vállalat irányított hozzánk adóforintokat, így ki tudtuk használni a tavaly engedélyezett 129 millió forintot. Idén sajnos ez sokkal nehezebbnek tűnik. Számomra teljesen érthetetlen, hogy cégek miért nem állnak sorban a magyar bajnokcsapatnál, hogy segítsék az utánpótlást, különösen úgy, hogy nekik ez semmibe sem kerül. Talán azért, mert a demagógok a TAO rosszhírét keltik. 2016-ban 628 484 321 forintot fizettünk be Magyarországon különböző adók címén. Tehát többször annyit, mint amennyit a kormányzat támogatásként adott a csapatnak. Minden beérkező és minden elköltött összeggel forintra elszámolunk a hatóságoknak. Kik, és miért akarják lezülleszteni a magyar sportot a 2000-es évek elejének szintjére? Hogy ezek gazemberek, vagy csak megtévedt emberek, én nem tudom. De tessék már valami mást találni, amibe bele lehet kötni!

 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway

 

Forrás: nb1.hu


 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!