aktuális híreink

Jövő reménységei 3.

Buna Gábor

2018-01-23 12:22:03

Állítása szerint focizik, mióta megszületett, habár edzésekre hat évesen kezdett járni. Akkor is a marcali női utánpótlás csapatban játszott. Sokat köszönhet a szüleinek, édesapja – maga is focista lévén – motiválta a játékra, édesanyja pedig edzésekre hordta.

 

Kérlek, mutatkozz be!

Buna Gábor vagyok, 2015 nyarán igazoltam a Budapest Honvédhoz, az U14-es korosztályba. Jelenleg 15 éves vagyok és az U16-os korosztályban játszom.

Hogyan csöppentél a futball világába?

Édesapám is labdarúgó volt fiatal korában, majd utánpótlásedzőként dolgozott. Így elmondhatom, hogy beleszülettem a labdarúgás világába. Mindig a pálya körül lógtam és fociztam, vagy szedtem a labdát a nagyoknak. Általános iskolában jó sportolónak számítottam, sokféle sportversenyen vettem részt, de mindig a foci volt az első az életemben.

Hol játszottál ezelőtt?

Marcaliban élünk, ott lettem igazolt labdarúgó első osztályos koromban. Mikor a szüleim látták, hogy mennyire komolyan veszem a labdarúgást, akkor átigazoltunk Hévízre, majd Keszthelyre. Ezekkel az együttesekkel rengeteg hazai és külföldi tornán vettem részt. Majd később itt lehetőségem volt magasabb szinten játszani.

Hogyan kerültél a Magyar Futball Akadémiára?

Tíz éves voltam, mikor a marcali utánpótlásedzők látogatást tettek a Magyar Futball Akadémián és én elkísérhettem apukámat. Akkor eldöntöttem, hogy ha nagy leszek, itt szeretnék focizni. Ez lett a célom, ezért dolgoztam. Voltam kétszer az akadémia labdarúgó táborában, majd jelentkeztem a korosztályos kiválasztóra, ahol megfeleltem. Így kerültem be a Budapest Honvéd U14-es csapatába.

Nehéz volt beilleszkedni a kollégiumba? Milyen változásokat kellett megszoknod?

Nem volt nehéz a beilleszkedés. Akkor már egy éve jártam be az akadémiára. Ismertem a nevelőket, edzőket, az idősebb akadémistákat és nagyon vártam, hogy beköltözhessek. Sok csapattársammal már az előző szezonban is együtt fociztunk. Jó volt, hogy olyanokkal vagyok körülvéve, akiknek ugyanaz az élete, mint nekem: a foci. Az akadémia lett a második otthonom.

Ki a kedvenc futballistád?

Sergio Ramos, mert védő létére nagyon látványosan játszik és megbízható pontja a csapatának.

Hogyan képzeled el a jövődet?

Tizenöt éves vagyok. Jelenleg az a célom, hogy a maximumot hozzam ki magamból az akadémián, hogy az edzőim és a szakmai stáb elégedettek legyenek a teljesítményemmel. Munka, munka és még több munka, aztán majd meglátjuk, mi lesz a végeredmény.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásod során?

Arra, hogy amit tíz évesen elhatároztam, az sikerült. Bekerülhettem az akadémiára. Nagyon boldog voltam, amikor 2016-ban megkaptam az év serdülő játékosának járó Puskás-díjat, majd aláírhattam a profi labdarúgó szerződésemet. De a legjobb az, hogy az őszi szezon végén a csapattal vezetjük a bajnokságot!

 

Névjegy:

Név: Buna Gábor

Születési hely, idő: Kaposvár, 2002. 05. 24.

Poszt: Jobb védő

Magasság: 182 cm

Súly: 63 kg


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!