aktuális híreink

Táborbontás Törökországban

Beszélgetés Supka Attilával

2018-02-14 21:11:00

A ma délutáni győztes mérkőzéssel gyakorlatilag lezárult a 10 napos törökországi edzőtábor. Bár holnap délelőtt még lesz egy könnyű edzés, ebéd után azonban útnak indul a csapat Antalyába, ahonnan előbb Isztambulba, majd onnan Budapestre repül. Supka Attilával a mérkőzés után a szállodában beszélgettünk, nem csak az elmúlt 10 napról, hanem az egész felkészülésről.

Lejátszottuk a negyedik meccsünket is Törökországban, a fehérorosz Dinamo Bresztet 2-1-re vertük. Kérlek értékeld a látottakat.

Egy kimondottan jó és agresszív ellenféllel mérkőztünk. A játékuk minden olyan elemet tartalmazott, ami az orosz futballra jellemző. Az első perctől kezdve agresszíven, keményen letámadva próbáltak labdát szerezni, amit úgy érzem elég jól kijátszottunk, és hátulról fel tudtuk építeni a támadásainkat. Azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk a védekezőrészben, azt lehet mondani 70-80 százalékban jól megoldottuk, de volt egy két hiba is, amiből az egyik gólt eredményezett az ellenfél részére. Nagyon sokszor a labdaszerzés utáni támadásból az átmenet nem olyan volt, mint amilyennek lennie kellene, de bízom benne, hogy ez hamarosan változni fog. Az elkövetkezendő időszakban erre még nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni.

A támadójátékunkkal elégedett voltál?

Az első félidőben rúgtunk 2 gólt mellette volt nagyon sok lehetőségünk, amit ha kihasználunk nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Lehetett látni a játékosokon, hogy mindenki a maximumot hozza ki magából és nyerni akar, ha ez a hozzáállás párosulni fog egy jobb teljesítménnyel, akkor eredményesebb futballt fogunk játszani.

Holnap tábort bontunk, indulunk haza, szerdán pedig már tétmeccset játszunk Siófokon. Összegezd kérlek a felkészülési időszakot.

Az elején, hazai környezetben, amit terveztünk el tudtuk végezni, itt elsősorban a fizikai képzésre gondolok. Az edzőtáborban úgy osztottuk el a mérkőzéseket, hogy mindenkinek jusson 90 perc, azoknak a fiataloknak is, akiket kihoztunk magunkkal. A mérkőzések nagy részénél látni lehetett, hogy komolyabb ellenfelek ellen sajnos nem tudtunk sokszor olyan teljesítményt nyújtani, ami elég lett volna az eredményeséghez, független attól, hogy minden mérkőzésen voltak pozitívumok.

Vegyük át egyenként a meccseket.

 Az első mérkőzésen, a koszovóiak ellen egy egyéni hiba után kaptunk egy olyan gólt, ami elkerülhető lett volna. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sajnos ezeket ki is hagytuk. Ott is lehetett látni, hogy a fiataloknak nagy szükségük van arra, hogy minél több olyan mérkőzést játszanak, ahol az ellenfelek kemények, agresszívek.

A Groznij ellen egy más csapat állt fel, nagyjából az a csapat, amire gondolunk a bajnoki mérkőzéseken. Itt szintén egy nagyon komoly és agresszív ellenfél ellen játszottunk. Az első 15 percben nem olyan volt a játékunk, mint amilyennek lennie kellett volna, viszont utána feljavultunk és ki tudtunk alakítani olyan lehetőségeket, helyzeteket, amiből gólt kellett volna szerezni. Egyenrangú ellenfelei voltunk az orosz csapatnak. Azt mondom, hogy a második félidő második felében fizikálisan jobban bírtuk ezáltal több olyan lehetőségünk volt, amivel a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést. Az orosz bajnokság 7. helyezettje ellen azt mondom, hogy jó eredmény volt a döntetlen.

A következő, Habarovszk elleni mérkőzésen szintén a fiatalok kaptak több lehetőséget. Úgy láttam, hogy az első kapott gólig, 20 percig jól futballoztunk, domináltunk, olyan dolgokat meg tudtunk valósítani, amiket tréningen gyakoroltunk. Sajnos itt is két egyéni hiba után kaptuk a gólokat, ami azt eredményezte, hogy vereséget szenvedtünk, viszont több olyan dolgot is láttunk, támadásfelépítésben – a gólunk is így esett - amit az edzéseken gyakoroltunk.

Végül itt volt ez az utolsó mérkőzés, ez is egy komoly csapat volt, dinamikus gyors, akiket játékban egyes időszakokban felül tudtunk múlni. Sajnos előjött egy két olyan hiba, amiből például a gólt is kaptuk, ezeket ki kell javítanunk és a támadásbefejezéseknél jobb kell koncentrálnunk.  

Szerda-szombat ritmusban kezdünk. Sorrendben a Siófok, Ferencváros, Siófok, Videoton, majd a Vasas lesz az ellenfelünk. Nem könnyű sorsolás.

Nem könnyű sorsolás, de igyekszünk jól kell kijönni belőle. Erre készülünk a csapattal, nagyon sokat beszélgetünk és még fogunk is beszélgetni az előttünk álló feladatokról. Eredményesek szeretnénk lenni, nagyon fontos a kupa és a bajnokság is a számunkra. Átbeszéltük a játékosokkal, mindenkinek meg vannak az egyéni céljai és meg vannak a csapatnak is a céljai. Bízom benne, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani, mindenki megpróbálja azt a teljesítményt hozni, ami elvárható tőle, ha ez megtörténik és párosul fegyelmezett és agresszív játékkal, akkor azt mondom eredményesek leszünk tavasszal.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Aranyoroszlánok S02E05 | HonvédTV | Budapest Honvéd - Újpest 2-2 - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!