aktuális híreink

U19: A kihagyott büntető ellenére

Bp. Honvéd-MFA - DVSC-DLA 2-0

2018-03-12 13:02:00

Ezúttal a DVSC-DLA U19-es gárdája látogatott a Bozsik Stadionba. Csapatunk, két elvesztett mérkőzés után, immár zsinórban a harmadik győzelmére készült a 8 pontos, és 7. helyen álló Debrecen ellen. Novák Ricsi és Falusy Bálint sérülés miatt hiányzott, viszont hosszú kihagyás után Cseh Geri már a kispadon foglalt helyet. Szendrei Norbi a héten válogatottban szerepelt és emiatt a kispadon kezdte a mérkőzést.

Gyorsan, már az 5. percben megszerezhettük volna a vezetést, de az Irimiás Gergő ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt, Kovács Niko a bal kapufa tövére lőtte. Ez nem vetette vissza a csapatot, sőt a félidő hátra lévő részében is fölényben játszottunk. A vendégek szórványos akciókat vezettek, a 21. percben Nikitscher Tamás - testvére Gergő, az U15-ös csapatunk játékosa - 25 méteres lövését fogta Pálfi Áron. A 30. percben tőle indult az akciónk, amelyet "rajzolni" sem lehetett volna szebbet. Meg is lett az eredménye, Soltész Doma és Cipf Dominik pazar összjátéka és utóbbi remek emelése nyomán megszereztük a vezetést.

Szünet után kijjebb jöttek a tiszta fehérben játszó vendégek, felvállalták a nyílt sisakos játékot és ettől, ha nem is sokkal jobb, de izgalmasabb és sokkal kiegyenlítettebb lett a találkozó. Az 55. percben Soltész beadását Kovács Nikolasz lőtte fölé. A 68. percben ismét Niko próbálkozott, de lövését fogta a vendégek portása, Kovács Péter. Volt izgulni való a végén is, mivel a 88. percben az alig néhány perce pályán lévő csatárunkat, Kecskeméti Lacit buktatták a büntetőterületen belül, újabb 11-es. Ezúttal is Kovács Niko végezte el a büntetőt és ezt most magabiztosan értékesítette.

A 3 perc hosszabbítás már nem okozott izgalmakat, eldőlt a meccs, a játékvezető le is fújta a találkozót. Az Illés Akadémia és a Győr elleni siker után, a DVSC-DLA ellen is nyert a csapat és 8 pont az előnye a PFLA előtt, igaz a felcsútiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.


Bp. Honvéd-MFA - DVSC-DLA 2-0 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya. Vezette: Gecse Zoltán (Strehó Erik és Pál Adrienn)

Gólszerzők: Cipf Dominik (30.), Kovács Nikolasz (88.).

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Temesvári, Soltész D., (Kecskeméti L.85.), Király O. (Cseh 85.), Szabó P., Stoiacovici (Barta 74.), Markos, Csaba D., Kovács N., Darabont, Irimiás (Szendrei 64.), Cipf.

Edző: Simon Miklós


GÓLOK

30' Gyönyörű kontrát vezettünk! Pálfi Áron kirúgott labdáját Cipf már a vendégek térfelén lefejelte Soltész Dominiknek, aki ballal egyből a védők mellett félmagasan visszaemelte, Cipf Dominik pedig 16 méterről a kifutó debreceni kapus, Kovács Péter felett úgy emelt a kapuba, hogy a labda a bal kapufáról pattant a hálóba! Remekül végig vezetett támadás volt!  1-0.

88'  A csereként pályára lépett Kecskeméti Lacit buktatták a vendégek, saját büntetőterületükön belül. 11-es! Kovács Nikolasz állt a labda mögé és a jobbra vetődő kapus lába mellett a kapu bal oldalába lőtte.  2-0.


Simon Miklós: - A kihagyott büntető azon kívül, hogy nem 1-0 állt az eredményjelzőn már az 5. percben, szerencsére nem befolyásolta a csapat játékát. Ugyanazt a játékot tudtuk játszani, amit elterveztünk, talán annyiban mégis, hogy nehezebb dolgunk volt, mert egy nagyon stabil védelmet kellett feltörnünk és ez nem mindig sikerült. Könnyebb lett volna, ha a 11-es bemegy, de szerencsére megoldották a srácok. 

- Az első félidő egyértelműen a mi fölényünket hozta. Mennyire voltál megelégedve ebben a játékrészben a csapattal?

- A csapat teljesítményével abszolút, nemcsak ebben a 45 percben, hanem a többi meccsen mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok. Nem tudunk mindig szépen játszani, de még ilyenkor is jól megoldják a fiúk a feladatot. Nagyon jó csapatként dolgoznak, amit elgondolok, azt vissza tudják adni a pályán és azt gondolom, hogy most ez az egyik legnagyobb erősségük. 

- Ez látható volt a második félidőben is, amikor feljebb jött a Debrecen és kiegyenlítettebb lett a játék, veszélyes akciókat vezettek, akkor a csapat gyakorlatilag úgy nőtt föl ehhez a feladathoz, ahogy kell.

- Igen, ekkor váltanunk kellett, be kell vállalni ott egy kicsit megültünk, de szerencsére egy szerkezet váltással és pár cserével ez helyre billent és nagyon jól megoldották a fiúk.


Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!