aktuális híreink

Fekete leves

Lapszemle

2018-03-12 14:34:00

Az elmúlt szombat nem tartozott a jó napjaim közé. Először a Vasas – Honvéd mérkőzés kezdetén rá kellett döbbennem, hogy a magyar labdarúgás legjobb szurkolótáborába ismét beférkőzött egy csapat primitív rasszista, akiket egyszer már nagy nehézségek, konfliktus, és sok elvesztett pénz árán elküldtünk stadionunkból. Most ismét ezt kell tennünk, mert az ördög nem alszik. Amikor hallottam az „angyalföldi cigányok” rigmust, nagyon elkeseredtem. Úgy látszik, ezek a kórosan retardált emberek egyszerűen nem tudják megérteni, hogy ezek a rigmusok milyen megalázóak más emberek számára, és hogy csak visszahúznak minket abba a korba, amikor minden mérkőzésen fel kellett lépnünk a szurkolók egy része ellen. Az MLSZ büntetéséről, amit most jogosan ki fognak szabni, nem is beszélve. Azok, akik így viselkednek, vajon milyen alapon gondolják, hogy nekik jár a megbecsülés a klubvezetés, a játékosok, a stáb, a többi szurkoló részéről? Merthogy nem jár. Csak a megvetés.

S ha már szombatról beszélünk, foglalkoznunk kell a Vasas elleni fiaskóval. Merthogy fiaskó volt a javából. Ellenfelünket véletlenül sem lebecsülve, nekünk több góllal kellett volna győznünk csapatunk játékosainak tehetsége, felkészülése alapján. Ehelyett nulla ponttal jöttünk el a Szusza Ferenc Stadionból. Az én olvasatomban a probléma a „nagy probléma” hiánya. Tehát nem egy létező és megoldandó probléma a ludas, hanem több kisebb, de ugyanolyan kárt okozó jelenség, amit egyenként kell megoldanunk. Láthatóan az ordító egyéni védelmi hibák, amelyek mind a felkészülés során, mind a Ferencváros elleni mérkőzésen megmutatkoztak, továbbra is jelen vannak. Sorolhatnám ezeket a hibákat, meg a támadás felépítésében elkövetett alapvető rossz döntéseket, de ezzel még nem lennénk kint az erdőből. Nem lennénk kint, mert az elkövető ugyanúgy tudja, hogy hibázott, mint én. Tehát itt nem valami misztikus jelenségről van szó, hanem rossz döntésekről, a koncentráció hiányáról. Ezeket a hibákat a játékosok csak egyénileg tudják orvosolni. Ehhez csatlakozik védelmünk összeszokottságának hiánya, ami nevetséges helyzeteket okozott mind a Ferencváros, mind a Vasas elleni mérkőzésen. Csatáraink rendkívül bőkezűen bánnak a helyzetekkel, és nem rúgják be őket. Ha három helyzetből egyet sem rúgunk be, akkor nincs keresnivalónk a dobogó aspiránsok között. Egy-két játékosunk pedig olyannyira formán kívül van, hogy egyelőre nem tudják csapatunkat segíteni. nekik pihenni kell, amíg visszakapják formájukat. Tiszta vizet kell önteni a pohárba: csak az léphet pályára a Honvéd mezben, aki segít a csapatnak nyerni. Ezen a héten két nagyon fontos mérkőzés következik. A DVSC ellen játszunk itthon a Magyar Kupában, és szombaton ugyancsak a Bozsik Stadionban fogadjuk a Haladást. Ebben a 12 csapatos NB I-ben minden csapat az életéért harcol, úgyhogy szombaton is egy kiélezett, nagy küzdelemre számítunk. El kell kezdenünk mérkőzést nyerni, különben esélyünk sem lesz célkitűzéseink elérésére.

Tegnap megtekintettem NB III-as csapatunk mérkőzését a bajnokesélyes PMFC-vel szemben. A pécsiek ugyan nyertek, de fiataljaink ellen csak nehezen gyűjtötték be a 3 pontot. Utánpótlás csapataink továbbra is jól szerepelnek az U19, U16 és U15 vezeti a bajnokságot, míg az U17-nek és U14-nek javulni kell, hogy teljesítményükkel elégedettek lehessünk. A helyezéstől függetlenül a csapatok teljesítik elvárásunkat, hogy minél több fiatal játsszon egy vagy két osztállyal feljebb, ha tehetsége megengedi. Nagyon sok külföldi túrára megyünk, és eredményeink bíztatóak. Sehol sem vallunk szégyent, és dicsőséget hozunk a magyar labdarúgásnak. 

Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa a legközelebbi viszontlátásig marad baráti üdvözlettel:

George F. Hemingway


Forrás: nb1.hu


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!