aktuális híreink

Budapest Honvéd-MFA–Szekszárdi UFC

Hátrányból fordított a tavaszi veretlenségét megőrző NB III-as együttes

2019-03-31 15:21:00

Két győzelem, két döntetlen – ez eddig a 2019-es mérlege a Budapest Honvéd-MFA NB III-as együttesének, amely a Közép csoport 21. fordulójában a 12 helyen álló Szekszárd csapatát fogadja. Pisont István az gárdája az ötödik helyről várja a találkozót, s a tavaszi veretlenség megőrzése mellett visszavágna riválisának az őszi 1–0-ás vereségért – a találkozóról folyamatosan frissülő cikkünkben számolunk be.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, az első játékrészben a mieink indították útjára a labdát.

2. perc: Novák harcolt ki szögletet, amely után a vendégek védelme könnyedén felszabadított.

8. perc: Tóth vezethette be a tizenhatosunkon belülre a labdát, ám a cselezgetésébe belebonyolódott, így kimaradt a lehetőség. 

12. perc: a bal szélen egy szép összjáték után Márton tehette laposan középre a labdát, de Temesvári résen volt és felszabadított.

16. perc: Arena próbálkozott meg egy lövéssel 24 méterről, de a próbálkozást Bence blokkolni tudta. 

18. perc: A szekszárdi hosszú indítás jónak ígérkezett, de Tóth rosszul tette maga elé a labdát, így Berla könnyedén felvette a labdát. 

20. perc: Temesvári tizenhatoson belüli szabálytalan belépője miatt büntetőt végezhetett el a Szekszárd. Hegedűs állt a labda mögé, de Berla hatalmas bravúrral védeni tudta a büntetőt. 

23. perc: Novák iramodott meg a kapu felé, majd indította Nagyot. A védő szerelni tudtak, de Soltész elé került a labda, aki 17 méterről centikkel a kapu fölé bombázott. 

27. perc: Dombi kapott a szélről egy jó beadást, de a tizenhatoson belül rosszul vette át a labdát, így az Berláé lett.

31. perc: Tóth tört befelé a tizenhatosunk irányába, majd passzolt Hegedűsnek, aki egy remek kiugratással hozta volna helyzetbe a társát, de Temesvári szögletre tudott tisztázni. 

35. perc: a szekszárdiak tizenhatosa előtt remek ütemben szerzett labdát Novák, majd az alapvonal felé cselezett, a középre tett labdáját Károly kivágta.

43. perc: A szekszárdiak végezhettek el szabadrúgást 24 méterre a kaputól. A lövés a felső lécről lefelé pattant, majd vissza a mezőnybe, aztán Tóth érkezett leggyorsabban és az üres kapu közepébe fejelte a labdát.  0–1

45. perc: a játékvezető lefújta az első félidőt.


46. perc: elkezdődött a második játékrész.

47. perc: Tóth iramodott meg egészen a tizenhatosunk közepéig, majd az emberefölény miatt visszagurított lövésre, de a helyzetből nem lett semmi. 

50. perc: Gól! Soltész balról érkező beadása rossznak tűnt, de a másik oldalról még középre tudtuk adni a labdát Nagy Bencének, aki 5 méterről az elfekvő kapus mellett begurította a labdát a kapuba. 1–1

54. perc: a szekszárdi szöglet után volt egy kisebb kavarodás a tizenhatoson belül, de Darabont szögletre tisztázott.

61. perc: cseréltek a vendégek Dombi helyére Fejes állt be.

62. perc: kettős csere nálunk. Soltész és Banó-Szabó helyett, Musa és Horváth állt be.

65. perc: 17 méterre a kaputól, Musa lerántotta az ellenfél játékosát, így sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

68. perc: 25 méterről, szemben a kapuval végezhettünk el szabadrúgást. Pisont szépen ívelte be a védők mögé a labdát, amire Novák érkezett és a kapuba fejelte a labdát, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

73. perc: Turi állt be Rácz helyére.

78. perc: Musa bal szélről érkező beadását Horváth szemben a kapuval 16 méterről főlé lőtte.

80. perc: Novák helyére Komiszár állt be.

85. perc: Pisont átadásából alakulhatott volna ki nagyobb lehetőség, de a tizenhatos előterében Musa rosszul vette át a labdát, és a visszaérkező védő mentetni tudott. 

87. perc: Pisont indulhatott meg a bal szélen, majd tette középre Musának, aki 16 méterről, szemben a kapuval az előtte álló védőbe rúgta a labdát. 

88. perc: A térfél közepénél elkövetett taktikai szabálytalanságért Bence kapott sárga lapot. 

91. perc: Arena kapott sárga lapot, amiért Pisont hátára ugrott. 

92. perc: Gól! Pisont kapott egy jó labdát a tizenhatos vonalán, szemben a kapuval, majd kapásból ellőtte a labdát, ami  a kapuvédő mellett a bal alsó sarkába suhant. 2–1

93. perc: a játékvezető lefújta a találkozót. 


Pisont István: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az első játékrésszel nem vagyok elégedett. Lassúak és pontatlanok voltunk, teljesen magunkra húztuk az ellenfelet A második félidővel már elégedett voltam, azt játszottuk, amit szeretnék. Előrefelé tudtunk védekezni, több labdát szereztünk és helyzeteket dolgoztunk ki. Különösen büszke vagyok a csapatra, amiért hátrányból tudott fordítani. 


NB III, Közép csoport, 21. forduló

Budapest Honvéd-MFA–Szekszárdi UFC 2–1 (0–1)

Csepel, 150 néző

Vezette: Molnár Réka (Ambrus D., Skover P.)

Gólszerző: Nagy (50.), Pisont (93.), ill. Tóth (43.)

Honvéd: Berla – Temesvári, Soltész (Horváth R., 62.), Darabont, Banó-Szabó (Musa, 62.), Fousseni, Dino, Nagy B., Bence, Pisont P., Novák R. (Komiszár, 80.)

Vezetőedző: Pisont István

Szekszárd: Lékai – Károly, Füredi, Tóth T., Márton, Arena, Hegedűs M., Dombi (Fejes, 61.), Lékó, Budai, Rácz (Turi, 73.)

Vezetőedző: Kvanduk János


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!