aktuális híreink

U16: remek második félidő

3–0-ás győzelmet aratott a Honvéd-MFA

2019-04-10 09:47:30

Az U17-es csapathoz hasonlóan a Budapest Honvéd-MFA U16-os együttese is az PFLA gárdáját fogadta, Bartha Botond szerencsére felépült, így már leülhetett a kispadra, majd a hajrában hatalmas góllal biztosította be a győzelmet – de ne szaladjunk ennyire előre.

Az első félidőben is fölényben játszottunk, volt néhány lehetőségünk a vendégek kapuja előtt, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. A szünetben csapatunk edzője, Nagy Mihály néhány hibára hívta fel a srácok figyelmét, valamint a kapu előtt nagyobb koncentrációt és higgadtságot kért. Ez meg is látszott a második 45 percben. Miközben fokoztuk az iramot, egyre nagyobb fölénybe kerültünk.

Az 54. percben Németh Dániel szemben a felcsúti kapuval, 25 méterről eresztett meg egy lövést, Pataki Márk csak óriási bravúrral tudta kiütni a labdát. Négy perc múlva nemcsak a védelem, de ő is tehetetlennek bizonyult. Fölényünket jól jellemezte, hogy a 75. percben, egy támadáson belül négy lövés is záporozott a felcsúti kapura, de végül szögletre sikerült menteniük a vendégeknek. A cél továbbra is a második gól megszerzése volt, ami a hajrában sikerült is: Bartha Botond 18 méteres bombagóljával közel voltunk a győzelemhez, az i-re a pontot pedig Szabó Bence gólja tette fel. 

A csapat a második játékrészben remek teljesítményt nyújtva szerezte meg a győzelmet és a három pontot. Ezzel a sikerrel továbbra is három ponttal előzzük meg a második helyen álló MTK-t.

(M. J.)

 

U16-OS BAJNOKSÁG, 20. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–PFLA 3–0 (0–0)

Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Vezette: Horváth György (Georgiou, Karcagi)

Gólszerző: Németh D. (58.), Barta B. (83.), Szabó B. (91.)

Honvéd: Boros – Varga G. (Hajas, 88.), Török K, Zsigmond, Benczeleitner – Kovács V, (Kárász, 69.), Pekár (Bartha B., 46.) – Nyitrai – Benkő (Szabó B., 88.), Németh D, Kerezsi (Kozma B. 58.)

Vezetőedző: Nagy Mihály

 

Gólok

58. perc: Varga Gergő indította Benkő Lászlót, aki elvitte a labdát védője mellett, majd középre passzolt, ahol Németh Dániel érkezett és 5 méterről a kapu jobboldalába perdített. 1–0 

83. perc: 8 méterre a vendégek kapujától közvetett szabadrúgáshoz jutottunk, a kapura lőtt labda kipattant, Bartha Botondhoz került, középpályásunk pedig 18 méterről a bal felső sarokba bombázott. 2–0

91. perc: Németh Dániel a bal oldalon az alapvonalig vezette a labdát, majd váratlanul lövésre szánta el magát, a labda a kapusról oldalra pattant, Szabó Bence ott termett, és 3 méterről az üres kapuba lőtt. 3–0

 

Nagy Mihály: – Az első félidővel nem volt különösebb probléma, megvoltak a lehetőségeink, masszívak és agresszívak voltunk. Nem engedtük kibontakozni az ellenfelünket, a kínálkozó lehetőségeinket viszont nem tudtuk kihasználni. A második félidőben a cserékkel egy kicsit kreatívabbá tettük a középpályát, a támadósorban pedig sikerültek azok az egyéni megoldások, amelyre számítottunk, így a végére magabiztos győzelmet arattunk.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!