aktuális híreink

Bemutatkoztak a tulajdonosok

Sajtótájékoztatót tartott Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel

2019-04-11 14:00:00

Az anyagi, tárgyi és személyi feltételek biztosítását, a célok kitűzését és a szervezet irányítását nevezte legfőbb feladatának Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel, a Budapest Honvéd új tulajdonosai, akik kiemelték: szakmai döntéseikben a futballklub stábjának tanácsaira fognak hallgatni. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy kiemelt céljuk az eddig is sikeresen működő utánpótlásképzés támogatása, ezzel együtt minél több fiatal magyar játékos szerepeltetése az első osztályban, illetve a nemzetközi porondon. Bozó Zoltán hangsúlyozta azt is, hogy az eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretnének kialakítani a Honvéd szurkolóival.


Mint ismeretes, a Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel vezette Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. vásárolta meg a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét a Quinex America LLC-től, a The Hemingway Group leányvállalatától.  Az új tulajdonosok már akkor is elmondták, hogy az utánpótlásképzés további fejlesztésével kívánják erősíteni a patinás klub eredményeit úgy, hogy közben fenntartják annak kiegyensúlyozott, nyereséges gazdálkodását.

Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel az április 11-én, Budapesten szervezett sajtóreggelin ismertették elképzeléseiket és a sporthoz való eddigi kötődésüket.A tájékoztatón elhangzott, hogy a Szentesen élő Bozó Zoltán régóta aktív támogatója a sportéletnek, cége pedig mindig fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást. Ebben a szellemben segíti évek óta a szentesi vízilabdát, illetve vezeti a szentesi teniszklubot is, valamint veszi ki a részét a kosárlabda, a kézilabda és a versenytánc szponzorálásából is. A Honvéd megvásárlásának ötlete George F. Hemingway korábbi tulajdonossal történt találkozásból ered, a 2 évvel ezelőtti első beszélgetés pedig most ért megegyezéssé. Bozó Zoltán elmondta: a klub pénzügyi helyzete stabil, az új tulajdonosok ezt a kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatják majd.

Dr. Mendelényi Dániel leszögezte: szeretnének az eddigieknél több fiatal magyar játékost látni a nagycsapatban, melynek kitűnő alapja a korábbi tulajdonos által alapított és jól működő futballakadémia. Ezzel együtt a régebben a Honvédban futballozó, egykori játékosokra is számítanak a klubnál, ami szurkolói igény is egyben.

Újságírói kérdésekre válaszolva elhangzott: minden játékosokkal, illetve az átigazolásokkal kapcsolatos döntésben meghatározó lesz a szakmai stáb véleménye, a tulajdonosok feladata mindehhez a biztos pénzügyi és stratégiai háttér megteremtése. Ugyanez a helyzet a klub nevével kapcsolatban is: a Kispest név újbóli használatára természetesen nyitottak, mint ahogyan az ezzel összefüggő tárgyalásokra is, hiszen ismerik a Honvéd szurkolóinak ilyen irányú kéréseit. Velük egyébként az új tulajdonosok az eddigieknél jóval szorosabb együttműködésre törekszenek majd.honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!