aktuális híreink

Két új játékos a hajrában

Vidovic és Bozovic a Honvéd játékosa lett.

2012-02-20 13:43:18

Ma éjfélkor lezárul az átigazolási időszak, a hajrában két játékost igazoltunk.

A belgrádi születésű Marko Vidovic a nagyhírű FK Partizanban kezdett futballozni, majd a szintén belgrádi Hajdukban folytatta pályafutását. A Hajduk után két évig montenegrói Buducnost Podgoricában játszott, ezután idegenlégiósnak állt, a ciprusi Anorthosis Famagusta lett a kenyéradója. 2010-ben a ciprusiak játékosaként az Európa Ligában is bemutatkozott, a CSZKA Moszkva ellen debütált. A szigetországi szereplés után 2011-ben a Levszki Szófia csapatához igazolt. Bár kétszeres montenegrói U21-es válogatott, a védő szerb állampolgár. A 23 éves, 183 cm magas baloldali védő három és fél éves szerződést kötött a klubbal.

A montenegrói Bojan Bozovic a Kom Podgorica és FK Hajduk Belgrád után igazolt Békéscsabára. Mindössze 19 éves volt, amikor a viharsarkiakhoz került. Bozovic nem ismeretlen szurkolóink számára, hiszen volt már a játékosunk, 2005 őszén 3 bajnoki mérkőzésen is pályára lépett (FTC 3-1, Vasas 2-2 és Pécs 1-1). 2006-ban a Honvédtól a Kaposvárhoz igazolt. A Rákóczinál eltöltött 3 év után a belga Cercle Brugge együtteséhez távozott, ahol 24 mérkőzésen 6 gólt lőtt. 2011-ben visszatért Magyarországra, a BFC Siófok labdarúgója lett. A montenegrói csatár fél évre kölcsönbe érkezik hozzánk, és opciónk van hosszú távú szerződtetésére.

Supka Attilát megkérdeztük az új igazolásokról. A vezetőedző a következőket mondta: - Marko Vidovic szerződtetése Novák Alexisz sérülése miatt vált szükségessé. Olyan játékosra volt szükségünk, aki megbízható teljesítményt nyújt ezen a poszton. A jelöltek közül benne láttuk a legtöbb lehetőséget. Bojan Bozovic igazolásával 4 bevethető csatárunk lett. Képességei alapján beverekedheti magát a csapatba.

A képen Marko Vidovic látható.

honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!