aktuális híreink

Sajnáljuk!

A Pápa elleni mérkőzés kapcsán

2013-04-29 09:46:53

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a Budapest Honvéd – Kecskemét mérkőzésen a hazai szurkolók egy kis csoportjának rasszista megnyilvánulása miatt a Honvédot 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A rasszista magatartás a 85. percben megnyilvánult huhogás volt. Ugyan a huhogás a Kecskemét egyik játékosának szólt, de képzeljük el, hogy a mi játékosaink közül Tandia, Tchami, vagy King mit érezhetett, amikor a Kispest szektorban szurkolóink közé keveredett kis csőcselék csoport beindította tevékenységét.

A szurkolás a csapatról, a Budapest Honvédról, Kispestről szól. A fent említett büntetés és magatartás a Ferencváros elleni 400 000 Ft-os pénzbüntetést és az utána elhangzott klubközleményt követi, amelyben tájékoztattuk szurkolóinkat a konzekvenciákról. A morális megítélésen kívül tudomásul kell venni, hogy néhány hete a Magyar Labdarúgó Szövetség szigorú szabályozást léptetett életbe, mely eredményeként a Honvéd minden héten számlát kap (az utolsó két hétben összesen 700 000 Ft értékben). A huhogást, mint különösen visszataszító rasszista megnyilvánulást, erőteljesen büntetik.

2013. április 18-án kiadott közleményünkben tudattuk szurkolóinkkal, hogy amennyiben a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított rasszista magatartás megismétlődik, a felháborító viselkedés helyszínét, a Bozsik Stadion úgynevezett Kispest szektorát a követező mérkőzésre bezárjuk. Miután ez bekövetkezett, ezúton értesítjük szurkolóinkat, hogy a szombaton, május 4-én megrendezésre kerülő Budapest Honvéd – Lombard Pápa mérkőzésre a Kispest szektort zárt szektornak nyilvánítjuk. A szektorbezárás 1 mérkőzésre szól. Akinek bérlete van a Kispest szektorba, annak erre az egy mérkőzésre a családi szektor egy meghatározott helyére adunk belépési lehetőséget. A szektor bezárását nehéz szívvel rendeljük el, de ez az első lépés a közénk nem való, gyalázatos, rasszista elemek kizárására.

 

Budapest Honvéd FC

 

Budapest, 2013. április 29.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!