aktuális híreink

Sajtótájékoztató - élő közvetítés

Új játékosaink bemutatása

2013-06-26 14:07:31

Tisztelettel köszöntjük szurkolóinkat!

Elkezdődött a sajtótájékoztató, George F. Hemingway köszönti a megjelenteket.

Új játékosainkat - Emanuele Testardit, Andrea Mancinit, Rafaelle Alcibiadet, Emmanuel Mensahot, Kozma Richárdot, Nikola Pantovicot, Botka Endrét és Bobál Dávidot - a sajtótájékozatót követően külön cikkben részletesebben is bemutatjuk.

NB III-as csapatunk vezetőedzője és Marco Rossi segítője az első csapatnál Simon Miklós lett, aki Kispesten már az MFA több korosztályában is bizonyított.

Most bemutatott játékosaink közül mindenkit neveztünk az EL küzdelmeire is. Tavaly a Budapest Honvéd csapata volt az NB I legfiatalabb átlagéletkorú gárdája, ezt a hagyományunkat idén is folytatni fogjuk. Az MFA fő célkitűzése továbbra is minőségű játékosok kinevelése elsősorban a saját csapatunk számára.

Andrea Mancini kérdésre válaszolva elmondta, hogy mindig kikéri édesapja véleményét, és ő is maximálisan támogatta Kispestre igazolását. Mindent megtesz majd azért, hogy erősítést jelentsen a csapat számára.

Marco Rossi kapta a következő kérdést. Vezetőedzőnk is kitért arra, hogy a mi csapatunk a legfiatalabb a magyar mezőnyben. Martinez és Lanzafame egyértelműen más poszton játszott, mint Testardi és Mancini, az új játékosainknak időre lesz szükségük ahhoz, hogy elsajátíthassák a csapat stílusát, de mindketten minőségi játékosok. Akkor erősítünk még, ha az egyértelműen erősítést jelent a csapat számára, és az adott posztot "házon belül" nem tudjuk megfelelően megoldani.

Mancini most Balotellivel kapcsolatban kapott kérdést. Andrea elmondta, hogy hét éve ismeri Balotellit, és sokkal szimpatikusabb és jobb ember annál, mint ahogyan az esetleg a köztudatban van.

Marco Rossi elmondta, hogy a ma délutáni edzőmérkőzésünkön néhányan már lehetőséget kapnak az új igazolásaink közül, de a bő keretnek köszönhetően nem léphet minden játékosunk pályára.

A jövő heti EL-mérkőzésünkön értelemszerűen a legjobb formában lévő játékosaink lépnek majd pályára, addig még két edzőmérkőzést játszunk, mindenkinek lehetősége van a bizonyításra.

Andrea Mancini továbbra is népszerű. Elmondta, elképzelhető, hogy Roberto Mancini az EL-visszavágóra Budapestre látogat, és személyesen tekinti meg a csapatot.

George F. Hemingway kijelentette, hogy a lehetőségekhez mérten minden mérkőzést meg kell nyernünk, akár az NB I, akár az EL küzdelmeiről van szó. Az európai kupaküzdelem során nekünk is a csoportkör az álom, és mindent megteszünk majd ennek megvalósítása érdekében. Jó és lelkes csapatunk van.

Marco Rossi szerint a célokat el kell érni, nem pedig beszélni róluk. Most egyetlen feladat van előttünk: a jövő heti montenegrói EL-összecsapás, először ezt kell majd megoldanunk. Természetesen a magyar bajnokságban is az előrelépés a cél. Nagyon nehéz feladatunk lesz, mert sokkal jobban finanszírozott csapatok a legfőbb vetélytársaink.

Vezetőedzőnk úgy érzi, hogy minden poszton rendelkezünk a megfelelő játékosokkal, egyértelműen bízik fiatal csapatunkban.

Testardi klasszikus középcsatárnak tartja magát, a labda megtartása és megjátszása is az erősségei közé tartozik, úgy gondolja, hogy a gyorsaságán lenne mit javítani.

Ismét az Andrea - Roberto párhuzam. Természetesen nehéz örökség van a vállán, azonban ő Andrea, nem pedig Roberto, és azt akarja megmutatni, hogy ő mire képes. Tudja, hogy a Honvéd egy nagy és történelmi klub, és kiváló lehetőséget kapott az esetleges előrelépésre. A példaképe egyébként Pirlo.

Marco is hozzátette, hogy a teljesítménye alapján ítéljük majd meg, ne pedig azért, hogy ki az édesapja.

Akár már most is ki tudnánk állítani egy színtiszta akadémista csapatot, azonban idő kell ahhoz, hogy minden játékos érett legyen a feladatra.

Véget ért a sajtótájékoztató, köszönjük figyelmüket!

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!